University of St. Thomas

Navn: Jenny Birkeland

Alder: 20

Hvor studerer du?
University of St. Thomas, Minnesota

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
International Studies og Political Science, andre semester som Sophomore.

Dette er Jenny sine opplevelser ved University of St. Thomas:

Jeg bor for tiden på campus, som vil si at jeg har veldig kort vei til klasserommene. Jeg tar fire fag, og hvert fag møtes to eller tre ganger i uka i ca 1-1.5 timer hver gang. Timene har jeg spredt utover dagen fra 8 til 17. Mellom timene gjør jeg som oftest lekser sammen med venner i skolens «Student Center», også spiser jeg lunsj. Skolen har et fantastisk utvalg av ressurser når det kommer til skolehjelp, som «tutors» i diverse fag, og et «writing center» som hjelper deg med å skrive lengre oppgaver.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

SONOR var utrolig flinke til å svare på spørsmål og hjelpe meg i søknadsprosessen. Jeg fikk mye hjelp når det kom til helseforsikring og visumprosessen.

Dette må du få med deg!

  1. Hvis du er interessert og/eller god i en sport, bli med på laget! Sporter og klubber er den beste måten å bli kjent med folk på.
  2. Bruk ressursene på skolen! Det er ikke til å legge skjul på at det koster en del å studere i USA, så ta i bruk skolens tilbud – du betaler faktisk for det.
  3. Sett deg et budsjett og/eller hold styr på hvor mye penger du bruker. Til tross for å ha vært her en stund nå så merker jeg fortsatt at jeg blir valuta-blind. $20 høres ofte ikke like mye ut som 180 kr, så det kan være en fordel å oversette valutaene litt i hodet de første månedene.
  4. Bruk skolens gratis shuttle-buss! St. Thomas har et campus i Downtown Minneapolis, og det går gratis buss mellom de to capusene, noe som er utrolig smart hvis man vil ha seg en liten bytur eller trenger noe på Target.
  5. Få et godt forhold til professorene, særlig innenfor majoren din. Professorene er utrolig hyggelige og hjelpsomme, og de kan være en god ressurs når du skal lete etter internships eller jobb.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Sett deg inn i skolens krav til fag innenfor de diverse majorene du vurderer i tillegg til hvilke fellesfag de krever, så får du ingen overraskelser når du kommer hit (alt dette finnes på skolens nettsider). Generelt utforsk skolens nettside, da føler du deg mye mer forberedt når du kommer hit, og ting blir ikke like overveldende!

Kontakte Jenny Birkeland? jenny_1201@live.no