Pace University

Navn: Jan Gerhard Schøpp

Alder: 23 år

Hvor studerer du?
Pace University

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Master i Computer Science, 1. semester

Dette er Jan Gerhard sine opplevelser ved Pace University:

Jeg studerer Computer Science som Graduate Student på Pace University, som ligger midt i Financial District i New York City! Undervisningen på masternivå på Pace er lagt opp til at man skal gjøre et internship, noe som Pace virker utrolig flinke på å forberede studentene sine på. Man får hjelp til både intervju-trening, og CV-skriving. Dette vil si at man tar 3 fag (9 credits), som i teorien skal gjøre det mulig å jobbe vedsiden av. Undervisningen kan være annerledes enn hva man har vært vant med i Norge, da det her er konstante innleveringer, presentasjoner, og en midterm i hvert fag. Man har muligheten til å snakke med professorene, noe som ikke bare hjelper å bygge et godt forhold til dem, men også hjelper dem til å forstå hvordan de skal tilpasse undervisningen om det er flere som strever. Pace liker godt internasjonale studenter, så man blir tatt litt imot med åpne armer av fakultet og professorer! Dette var i hvert fall sant for meg siden jeg var nesten den eneste fra Europa som skulle studere Computer Science, og jeg stakk meg ganske lett ut!

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

SONOR var utrolig hjelpsomme gjennom hele søknadsprosessen, der de hadde direkte kontakt med opptakskontoret ved Pace, noe som gjorde hele prosessen mye lettere. Spesifikt hva som trengtes for å fullføre søknaden, samt frister, ble detaljert beskrevet. Det at man alltid kunne sende svar og få raskt og personlig svar gjorde også at man følte en viss trygghet om at dette kom til å ordne seg!

Dette må du få med deg!

New York er en helt fantastisk by å bo i, og det er helt klart anbefalt å komme over fra lille Norge! Noen plasser man kan sjekke ut er blant annet:

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

På grunn av at NYC er en ekstremt dyr by å bo i, og den høye dollarkursen, kunne jeg nok forberedt meg enda bedre før jeg reiste. Det er nok også lurt å undersøke scholarships for å hjelpe til med skolepenger, men det viktigste er å gjøre en grundig jobb om å finne ut hvor man skal bo. Dette kan være ekstremt vanskelig, og man kan fort gå på en smell. Personlig valgte jeg å bo på campus for å forsikre meg en plass å bo slik at jeg kunne se på leiligheter til neste semester, og da dette også er utrolig dyrt, kan det være en løsning for de som ikke har mulighet til å se på leiligheter. Det å kunne se på leilighetene og ordne visning er nok utrolig viktig, ikke bare for å gjøre opp en mening om størrelse og location, men også for å forsikre seg om at plassen i det hele tatt eksisterer. Det er lett å finne skrekkhistorier om folk som flytter til New York og betaler formuer i skjulte avgifter og dyre megleravgifter.
Internasjonale studenter har mulighet for å bli en Graduate Assistant for professorer, og man kan dermed få en del eller hele summen av skolepengene strøket! Det er definitivt noe som er verdt å gjøre seg kjent med og søke tidlig på.

Kontakte Jan Gerhard Schøpp? jgschoepp@gmail.com