California State University Northridge

Navn: Ingvild Aalen

Alder: 30

Hvor studerer du?
California State University, Northridge i Los Angeles, USA.

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Jeg tok fag innenfor engelsk som andrespråk, på Semester at CSUN programmet SONOR tilbyr.

Dette er Ingvild sine opplevelser ved California State University Northridge:

Jeg hadde et flott semester på CSUN. Universitetet er stort, og man får den typiske amerikanske college opplevelsen som mange ønsker seg. Gode minner fra semesteret er basketballkamper på skolen, koselige lunsjer på campus med norske venner jeg traff på universitetet, lærerike forelesninger og ikke minst at det fantastiske jeg opplevde på fridager i Los Angeles!

Fra før har jeg lærerutdanning og har jobbet som lærer i norsk som andrespråk, og jeg ønsket derfor å ta fag innenfor andrespråkslæring på CSUN. Professorene på universitetet er veldig dyktige, og jeg lærte mye i fagene jeg valgte.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Jeg fikk veldig god hjelp og oppfølging fra min SONOR studieveileder. Veilederen min hjalp meg gjennom søknadsprosessen, hjalp meg med å finne passende fag, og svarte på alle slags spørsmål knyttet til blant annet visum og støtte fra Lånekassen.

Dette må du få med deg!

Studer i utlandet! Jeg er så glad jeg valgte å ta masteren min her i USA. SONOR gjør søknadsprosessen så mye lettere, og jeg anbefaler derfor alle som tenker på studier i utlandet å ta kontakt med en av SONORs studieveiledere. Noen tips til fremtidige studenter i USA:

  • Delta aktivt i timene på universitetet og vis stor interesse for fagene du tar. Klassene er ofte små, spesielt på masternivå. Det gjør at man kan bli bedre kjent med professorene, og gjør man en god innsats i fagene kan anbefalingsbrev fra professorer hjelpe deg i fremtiden.
  • Meld deg inn i en studentforening eller delta i en sport. Det finnes foreninger og idrettslag for alt mulig ved amerikanske universiteter. Dette er en fin måte å bli kjent med andre studenter.
  • Bruk fridager, helger og ferier til å utforske byen du bor i, staten eller andre deler av USA. Regionene i USA er veldig forskjellige fra hverandre, og det er utrolig masse flott å se og oppleve i dette landet!

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Pandemien har gjort året 2020 ganske spesielt, men tross pandemien opplevde jeg å trives godt i Los Angeles. Det er en fantastisk by med masse muligheter, nydelig vær året rundt samt vakker natur med både strand, ørken, snø og fjell. Etter SAC programmet mitt, valgte jeg å overføre til en annen skole i Los Angeles, og er nå halvveis i mitt masterprogram. Jeg er veldig glad for at jeg valgte å studere i USA, og anbefaler det til alle! Man utvikler raskt sine språkferdigheter, møter spennende mennesker fra hele verden og får internasjonal erfaring som jeg mener er nyttig i fremtidig arbeidsliv i Norge.