California State University Long Beach

Navn: Ingrid Fossbråten

Alder: 29 år

Hvor studerer du?
CSU Long Beach

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
MA in Education - Educational Technology and Media Leadership

Dette er Ingrid sine opplevelser ved California State University Long Beach:

Det første som møtte meg var en internasjonal samling som bidro med mye viktig informasjon. Til da hadde jeg stresset en del med å gjøre papirarbeidet på riktig måte, rekke frister og sette meg inn i det digitale systemet, så det var en stor lettelse å møte rådgiveren og fakultetet forøvrig ansikt til ansikt. De var og har vært svært behjelpelige når man tar kontakt, sammenlignet med å kommunisere kun på mail. Jeg har fullført mitt første semester, som besto av tre fag, 3 units hver (fulltid). Ett av fagene var 100 % online, mens de to andre var hybrid (face2face/online). Det har gjort at jeg har kunnet bo mer sentralt i Los Angeles fremfor i Long Beach. Jeg har hatt fysiske forelesninger to dager annenhver uke, og resten har vært nettstudier. Veldig fornøyd med en slik løsning.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

SONOR bisto meg høsten 2017 med tett oppfølging og var svært behjelpelig når det kom til uklarheter, spørsmål, og kommunikasjon med skolen. Jeg hadde definitivt ikke taklet søknadsprosessen uten fantastisk oppfølging fra min SONOR-kontakt.

Dette må du få med deg!

  1. Be rådgiveren din lage forslag til fagfordeling over årene du planlegger å gå på skolen. Da sikrer du at du får alle studiepoeng på plass og du kan tidlig registrere deg for neste semesters fag (de blir fort fulle).
  2. Ved CSULB kan du ha maks ett 100 % online fag, og det fungerer veldig fint.
  3. Vær nøye på å overholde frister. Dersom noe hindrer deg i det, ta kontakt og forklar. De har vist seg å være fleksible.
  4. Du må ha helseforsikring for å registrere deg i ulike fag. Utfordringen er at du ikke får HELFO-bevis før ca. 3 uker etter at Lånekassen gir deg lån, og dette stopper opp hele registreringsprosessen (enrollment). Ta kontakt og informer om dette, så åpner de for at du kan ettersende bevis.
  5. Sett deg godt inn i MyCSULB (der man registrerer seg for fag), da ikke alt er intuitivt på den siden.
  6. Det er for det meste ansattparkering nær campus. Husk å parkér på studentparkeringssonene ($8 per dag), med mindre du parkerer etter kl. 17.30 eller i helgene.
  7. Få deg TAP-card. Det er et klistremerke på studentkortet ditt som koster $5, og det lar deg kjøre buss i Long Beach og på campus.
  8. Lag en god og oversiktlig timeplan for deg selv der du legger inn alle frister i ulike fag.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Sett deg inn i hvordan enrollment (fagregistrering) og MyCSULB fungerer, slik at du får betalt i tide, meldt deg inn, osv.

Kontakte Ingrid Fossbråten? ingfoss@gmail.com