Studere i London?

University of Westminster

Navn: Henriette Moe Schjelderup

Alder: 20

Hvor studerer du?
University of Westminster, London

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Jeg startet førsteåret på bacheloren i september 2021.

Dette er Henriette sine opplevelser ved University of Westminster:

Det første jeg gjør i løpet av dagen er å starte med skolearbeid, hvor jeg da holder på med det helt til det er tie for middag. Etter å ha spist hender det seg at jeg bruker resten av kvelden på å sosialisere meg med de jeg bor med, eller å fortsette med skolearbeid. Helgene går oftes til småe utflukter rundt om i byen, ellers bruker jeg tiden på å slappe av og se en film.

 I dette semesteret har jeg tre fag som er fordelt ut på tre dager i uken. Vi har forelesninger som varer i enten 1 eller 2 timer, det samme gjelder for seminarene. De dagene jeg ikke trenger å møte opp på skolen blir lagt opp til å gjøre skolearbeid hjemme eller på biblioteket.

Jeg prøver å benytte meg av skolens bibliotek så ofte  jeg får til. De har en stille-sal, noe jeg synes er veldig behagelig siden det er lettere å kunne fokusere på skole uten å bli distrahert. Det som er så fint med universitetet er den har 4 campuser med gåavstand til hverandre, og man kan benytte seg av alle fire. Så hvis man ikke liker f.eks. biblioteket på ens egen campus, kan man bare dra til de andre.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Jeg fikk mye hjelp fra min veileder Camilla som hjalp meg og besvarte alle spørsmål som jeg kom med. Dette var til stor nytte, spesielt nå som Brexit hadde tredd til. Jeg er meget takknemlig for all den hjelpen jeg har fått, og anbefaler alle å ta i bruk den samme hjelpen. Alle spørsmål blir besvart, og det med en rask respons.

Dette må du få med deg!

  • Kom til London litt før skolestart så du har tid til å bli kjent med transporten og rutene du må ta til og fra skolen. Det er også fint å bli kjent med selve byen så man føler seg mer trygg og etablert.
  • Anbefaler å dra på Scandi Kitchen! Det er en skandinavisk cafe og matvarebutikk. Her har de alt av godsaker og matvarer til hver og en hjemmelengsende nordmann.
  • Sett deg på kollektivtransport og utforsk byen! London har ekstremt mye å by på, og det å bare gå i ett område du aldri har vært før er veldig spennende.
  • Ta med deg gode sko! Når man bor her hender det lett at man går over 10 000 skritt om dagen.
  • Anbefaler at man setter opp et budsjett. Mitt tips er at du legger inn ekstra penger til skolestart og julemåneden. De to periodene er da det vil gå mest mulig penger ut av lomma de.
    • Bonus tips er å fikse seg medlemskort på de matbutikkene man kommer til å bruke. Man kan spare masse penger med å bli medlem på det meste i denne byen.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Jeg selv har alltid vært ganske flink i engelsk, så for meg går det veldig fint å studere på engelsk. Det lønner seg å kunne språket, men man trenger ikke å være flytende i det heller. Det er mange internasjonale studenter her med varierte engelske ferdigheter. Så hvis man sliter med å forstå eller si noe, er folk veldig hjelpsomme med å tilrettelegge for det.

Jeg opplever selv en stor kulturforskjell mellom meg og medelevene mine. Mye av grunnene til det er fordi det er mange nasjonaliteter her. Det er en veldig fin ting å være omringet av så mange forskjellige kulturer. Man får mye mer innsikt, respekt og inspirasjon fra andres kulturelle syn. Måten folk kler seg på, oppfører seg på og spiser er helt annerledes en hva jeg var vant til i Norge. Det er alltids fint med en liten forandring, men noen ganger savner jeg den norske kulturen i helhet.

Mange av linjene her har det slik at første året ditt på bachelor telles ikke for videre utdanning eller jobb. Mange skoler her vil at oss studentene skal kunne komme inn i gode studie-rutiner og kunne lære oss hvordan man skriver gode oppgaver. Det første læreren vår sa til oss var å utnytte første året vårt ved å bli kjent med hverandre, oppleve mye gøy og ikke stresse over skolearbeid. Linjen min har det også slik at ett semester kun varer i 3 måneder, noe som gjør at man får en ekstremt lang sommerferie på ca 5 måneder.

 

Kontakte Henriette Moe Schjelderup? henriette-m-s@hotmail.com

Les studentes blogg