Studere ved University of Salford!

University of Salford Manchester

Navn: Hanna Moe

Alder: 20

Hvor studerer du?
University of Salford

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
BSc Psychology

Dette er Hanna sine opplevelser ved University of Salford Manchester:

Å studere ved universitetet i Salford er helt topp! Hverdagen min består av variert undervisning, både forelesninger, seminarer og tutor sessions. Ved siden av skolen tilbringer jeg tid med venner, trener, eller finner på ting inne i byen. I tillegg er jeg med i en dansegruppe som er en av mange societies ved skolen, og er på dansetrening et par ganger i uken.

Jeg bestemte jeg meg for å bo i «halls» på campus da jeg tenkte det var en fin måte å møte folk på. Gjennom boløsningen har jeg møtt flesteparten av vennene mine og det er både moderne bygg og i fine omgivelser. Samtidig er det er kort vei til både sportssenteret, skolebygningene, biblioteket og togstasjonen og busstopp. På campus finner man alt man trenger. Det er både cafeer og en liten matbutikk som har det mest nødvendige inne på skoleområdet, noe som er veldig praktisk. Man finner også studentbaren Atmosphere her, der studentforeningen arrangerer temakvelder og aktiviteter. Samtidig er det åpent på dagen som en type cafe der man kan kjøpe kaffe og diverse mat.

Foreleserne er kunnskapsrike og kan mye om faget sitt. Psykologi er et bredt fag og relevant i mange ulike settinger. Samtidig som man lærer om selve teorien, er foreleserne veldig flinke til å knytte det til hverdagen og reelle situasjoner. Vi har ulike moduler, noen helårs og noen halvårs, som fokuserer på ulike sider av psykologien noe som gir en bredere forståelse. I seminarene er det grupper på størrelse med en skoleklasse der man går igjennom det man har lært den uken, og det er mulighet for diskusjoner og samtaler rundt temaene. Samtidig går seminarlederen gjennom viktig informasjon og man kan stille spørsmål. I tillegg får utdelt en personal tutor man kan kontakte om man har generelle spørsmål, samtidig som det er møter ukentlig der man kan få hjelp og veiledning. Utover opplegget på timeplanen er det lagt opp til egenstudier, noe jeg ofte gjør på rommet eller på biblioteket. Biblioteket på campus er stort og har flere etasjer tilpasset enten stille jobbing eller gruppearbeid. I tillegg finner man printere, PCer til utlån, og IT-hjelp. Vurderingene varierer mellom essays, prosjekter, presentasjoner og eksamener.

Salford ligger rett utenfor Manchester og bare en kort busstur eller togtur unna det meste. Manchester er en stor og livlig by, og har et bredt utvalg av butikker, spisesteder og aktiviteter. Etter å ha vært her i 6 måneder føler jeg fortsatt at det er masse jeg ikke har sett ennå, både av kultur og uteliv.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

SONOR har hjulpet meg masse med søknadsprosessen, og vært til god hjelp med det meste. Har man spørsmål er de der for å hjelpe deg på veien!

Dette må du få med deg!

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?