University of Liverpool

Navn: Hanna Kollset Brusevolddalen

Alder: 24

Hvor studerer du?
University of Liverpool

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
BA English Language. Fjerde semester, jeg startet i september 2020

Dette er Hanna sine opplevelser ved University of Liverpool:

Å studere ved Universitetet i Liverpool er et valg jeg ikke angrer et sekund på. En normal dag starter klokken halv åtte med en kaffekopp før jeg drar på universitetets treningssenter på campus. Jeg er normalt klar for skolearbeid fra klokken 10 og kan ta det rolig på morgenene da mine tidligste forelesninger starter 11. Som engelskstudent har jeg mye selvstudier og fra andre året velger man kun to fag per semester som man fordyper seg i. Av den grunn har jeg kun fire timer felles forelesninger i uka og to timer diskusjon med lærer i mindre grupper. For meg fungerer dette helt supert, da det gir meg mulighet til å legge opp hverdagen som jeg ønsker. Engelskstudier har ofte en del innleveringer, men lærere og professorer ved universitetet er flinke på tilbakemeldinger og de er alltid tilgjengelig for veiledning underveis. Jeg bor rett ved siden av campus og går ofte hjem mellom forelesningene, men dersom jeg har en del arbeid å gjøre går jeg gjerne på en av de to flotte bibliotekene universitetet tilbyr. Her finner en alt av ressurser man kommer til å trenge, både online og i bokform, noe som har gjort at studiebøker utgjør lite av budsjettet.

Etter en lang studiedag drar jeg ofte til studentpuben på campus, hvor man får kjøpt noe enkel mat og drikke. Dette er en utrolig flott plass hvor enkelte kommer for å studere, spise lunsj eller se en fotballkamp utover kvelden. Og som fotballfan er denne byen perfekt, større fotballkultur i England finner man ikke, enten du er Everton- eller Liverpool-fan, to av byens største klubber. Ved siden av hvor godt tidligere studenter snakket om universitetet, var dette en av grunnen jeg selv flyttet hit.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Min SONOR veileder (Margrethe) hjalp meg med hele søknadsprosessen, noe som var veldig overveldende før jeg fikk veiledning. Jeg hadde på forhånd klart hvor og hva jeg ville søke, men fikk noen alternativer bare for å vite hva mulighetene mine var. Underveis hadde jeg mange spørsmål om søknadsprosessen, og fikk bestandig svar raskt. I tillegg var det å skrive «Personal Statement» ganske nytt for meg, men min henviste meg til denne siden https://sonor.no/praktisk-informasjon/personal-statement/, samt at hun leste gjennom to utkast og kom med tips. Veiledningen gjennom SONOR er gull verdt, i tillegg til at de fortsetter å følge med underveis i studiene og hører hvordan alt står til. Hvis man er i tvil eller bare ønsker litt veiledning kan jeg anbefale på det sterkeste å ta kontakt med SONOR.

Dette må du få med deg!

  1. Utnytt lærernes Office Hour. Det virker skummelt først, men å få tips 1 til 1 med oppgaver er gull verdt!
  2. Kom deg på fotballkamp! Goodison Park og Anfield kan by på utrolige opplevelser, eller ta turen over vannet til Wirral og se Tranmere Rovers spille, de kan å lage stemning!
  3. Sjekk https://www.unikitout.com/ før du reiser, de har alt du trenger til kjøkken, bad og soverom og leverer det til leiligheten din. Da kan du være sikker på å ha alt av dyner, puter og kjøkkenredskaper på plass før du kommer.
  4. Ta med ostehøvel!
  5. Utnytt hvert eneste minutt. Tiden går utrolig fort og før du veit ordet av det skal du kanskje hjem til Norge igjen.

Du finner meg også som hannakbr på Instagram, legger mest ut om livet mitt ved siden av studiene i Liverpool, men kan kontaktes her dersom noen ønsker å høre hvordan studentbyen Liverpool er.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Mer et tips til før man flytter til Storbritannia, men kjøp deg Rail Card! Jeg fant ikke ut av dette før jeg var langt inni andre året, og man sparer 1/3 på togbilletter. For det første er det genialt dersom man bor i Liverpool, da de fleste flyene går fra Manchester. Og for det andre gjør det mulighetene til å reise rundt i Storbritannia billigere, noe jeg anbefaler alle å gjøre. Selv har jeg blant annet besøkt Chester, en historisk by ganske nærme Liverpool, og Cowny, en middelalder by i Wales, for en billig penge.

Kontakte Hanna Kollset Brusevolddalen? hannakb@me.com