University of Newcastle

Navn: Hallgrim Stjern

Alder: 22 år

Hvor studerer du?
University of Newcastle Australia

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Bachelor of Commerce, Finance 1 år

Dette er Hallgrim sine opplevelser ved University of Newcastle:

University of Newcastle er et av Australias yngre universiteter. Skolen har meget gode forelesere og campus ligger i et pent område med mange fasiliteter. Det som gjør studier i Australia og UoN genialt for min del er at karakterene avgjøres gjennom hele semesteret i form av obligatoriske prøver, innleveringer og presentasjoner. Nokså likt videregående i Norge. Det har hjulpet meg til å få arbeidsvaner jeg antakeligvis ikke hadde fått som student i Norge. Undervisningen er praktisk rettet og hvert fag består av en forelesning og en øving per uke.

På fritiden i Newcastle er det mye en kan gjøre, både på og av campus. Det finnes 2 barer, treningssenter, fotballbaner og golfbane på campus. I byen er det et stort utvalg av barer, klubber og spisesteder. I byen finner man et bredt utvalg av barer, nattklubber, strender og spisesteder. Byen har en ”akkurat passe” størrelse og er preget av en veldig rolig atmosfære, folk er imøtekommende og hyggelige mot internasjonale studenter.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

SONOR har vært avgjørende for at jeg valgte studier i Australia. De har vært hjelpsomme med alt fra rådgivning til søknadsskjema. Det var heller ikke nødvendig for meg å ta språktest pga. SONORs samarbeid med universitetet. Alt i alt gjorde de hele søknadsprosessen lekende lett.

Dette må du få med deg!

  1. Australian University Games. Et studentmesterskap i alle tenkelige idrettsgrener hvor 9000 studenter deltar hvert år. Selv spilte jeg golf for skolelaget i år, skal definitivt tilbake neste år. En fantastisk kombinasjon av idrett, festligheter og strandliv.
  2. Hunter Valley, om du liker vin er dette et must.
  3. Sydney.
  4. Gold Coast, Australias egne charterdestinasjon med plenty hotell, fornøyelsesparker, restauranter og strender.
  5. Cricket/Rugby-kamp. Australias befolkning er gale etter sport, en visitt til en rugby- eller cricketmatch anbefales på det sterkeste.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Jeg lurte på én million forskjellige ting før jeg reiste til Newcastle. Selv brukte jeg SONOR, Google og venner som bodde i Australia for å få svar på det meste.

Kontakte Hallgrim Stjern? hallgrim.stjern@gmail.com