James Cook University Singapore

Navn: Håkon Sol

Alder: 26

Hvor studerer du?
JCU Singapore

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Bachelor of Information Technology, startet i november 2021

Dette er Håkon sine opplevelser ved James Cook University Singapore:

Det går veldig mye i skole om dagen, noe som er helt greit for meg. Utenfor skoletid og helg, deltar jeg gjerne i events som klubbene på skolen arrangerer. Når det gjelder å «oppleve noe hele tiden», tar jeg det helt med ro, ettersom jeg skal være her en stund. Jeg har allerede fått sett veldig mye!

Hvert trimester har forskjellig timeplan, og i denne perioden har jeg alle timene mine fra 9 om morgenen, til 12 og 3 på dagtid. Etterpå sitter jeg som regel i studenthallen med venner, spiser (billig) lunsj i skolekantinen, og gjør div skoleoppgaver. Mellom forelesningene så spiser jeg som regel lunsj, for det er ofte vi kun har èn time. Dette spørs helt på hvordan timeplanen min er lagt opp, men jeg skal innrømme at det ofte går til å slappe av med mindre jeg har noe som haster

Mesterparten av undervisningen er dessverre mest lagt opp for online på grunn av Covid. Vi har noen face2face klasser, men dette varierer mtp hvilke fag du tar. Jeg velger uansett å reise på skolen og delta i online-undervisning fra studenthallen. Jeg jobber mye bedre når jeg sitter på skolen. Sitter stadig vekk i biblioteket for å ha det litt rolig, men har enda til gode å benytte meg av ressurser.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Jeg søkte på et par skoler i andre land før jeg endte opp hos JCU Singapore, så jeg syntes Kristin var kjempeflink, og ikke minst tålmodig. Mange kan være ubesluttsomme når det gjelder å ta en stor avgjørelse som dette, så da er det en viktig egenskap.

Dette må du få med deg!

  1. Bli medlem av klubbene som tilbys! Fantastisk måte å bli kjent med medelever.
  2. Lysshow på marina bay, hver kveld kl 8 og 9, med nytt tema hver mnd, helt gratis!
  3. Noe som skiller seg ut for meg, er en øy kalt Pulau Ubin. Veldig fint sted for hiking, sykling, bading(hvis du finner riktig sted)
  4. Ikke ta med tjukke klær. Ta kanskje med en hettegenser e.l til når du skal på kino (ISKALDT).
  5. Ikke pakk for mye hvis du ikke må. Klær her er noe billigere enn Norge, og det tror jeg at jeg kommer til å merke når jeg flytter hjem igjen. Mange sier paraply, men det får du gratis av skolen når du kommer ned hit.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Jeg snakker veldig godt engelsk, men det kan være vanskelig å forstå hva læreren sier av og til. Kan derfor være viktig å lytte ekstra godt, eller komme ned litt før, for å få trent deg opp på «singlish»-dialekten

Kulturen er veldig annerledes. Det blir litt kultursjokk når man har bodd i Norge hele livet, men det er selvsagt en tilvenningssak. Jeg har vært her i 6mnd nå, og føler meg ganske greit tilpasset hittil.

Kontakte Håkon Sol? hakon_sl@live.no