Griffith University

Navn: Frida Santina Sørholt

Alder: 20 år

Hvor studerer du?
Griffith University

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Bachelor of Business, første år, andre semester

Dette er Frida sine opplevelser ved Griffith University:

Griffith University er et veldig stort universitet med campuser på Gold Coast og rundt Brisbane. Campusene er store, men også fine og mye er ute som er deilig hvis man bor på Gold Coast og har i gjennomsnitt 300 soldager i året. Jeg studerer Bachelor of Business med major i Human Resources Management og Employment Relations, og jeg bor midt i Surfers Paradise som er nærme alt f.eks. butikker, utesteder og stranden.

 

Før man begynner semesteret får man selv velge hvilke klasser du vil ha (sammen med de obligatoriske såklart) og når du vil ha dem, utifra når Griffith tilbyr de klassene. Dette er super fint med tanke på hvis man vil jobbe ved siden av studiene eller vil gå på en idrett/social sport, så man kan få kabalene til å gå opp. Min typiske hverdag er å ha forelesning hvor man er flere hundre stykk i et auditorium, deretter har vi workshop som kan minne om klassene på videregående skole, bare ikke like store. Workshop er utrolig bra for da kan man spørre mere spørsmål og det blir litt mer personlig for klassene er typ 20 stk. I noen fag er det også noe som heter PASS hvor tidligere studenter som fikk toppkarakter i faget, underviser det faget videre til nyere studenter. I PASS får man ofte oppgaver som man løser sammen, så man får lært pensumet i faget på forskjellige måter noe som er bra da alle lærer forskjellig. Alle lærerne mine er utrolig hyggelige og engasjerte, og de vil at du skal gjøre det best mulig.

 

Griffith University har veldig mange internasjonale mennesker, og i O-week blir du kjent med mange, både internasjonale og australske, så det er noe jeg anbefaler å gå på! I tillegg arrangerer ANSA mange aktiviteter og egen fadderuke som også er gøy å melde seg på. Da blir du kjent med endel nordmenn også. Hverdagen min her er egentlig ganske fullbooket da jeg enten jobber mye med skole, eller henger med venner. Det er alltid noe som skjer og veldig sosialt, det gjør også at tiden går ekstremt fort, og hjemlengselen ikke blir like stor. Griffith har også kjempe mange social clubs og sports som man kan bli med på, noe for en hver person. I helgene tar jeg meg som oftest fri fra å jobbe med skole så jeg enten kan ligge ved bassenget, gå turer på stranden, surfe, ha lunsj i parken osv. Jeg elsker å være ute, og derfor passer dette stedet meg helt perfekt!

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Hjelpen jeg fikk hos SONOR har vært helt fantastisk. De har alltid svart på alle spørsmålene mine og hjulpet meg så mye hele veien, til og med etter jeg kom til Australia. De svarer raskt og utdypende, så du er aldri i tvil med hva du skal gjøre. I tillegg føler jeg min agent har brydd seg om meg hele veien ved å spørre om hvordan studiene går og om jeg fortsatt trives, det er utrolig hyggelig. Har anbefalt SONOR til alle mine venner som vil studere i utlandet

Dette må du få med deg!

Hvis jeg skal velge topp 5 ting andre studenter bør få med seg ved må det bli Whitsundays, Fraser Island, Springbrook, Noosa Heads og Coolangatta. Whitsundays ligger nærmere Cairns, men er fantastisk fint med krystallklart vann og helt hvit strand. Veldig populært å dra på seiltur/katamarantur der i 2 dager. Fraser Island er verdens største sandøy og ligger utenfor Brisbane. Springbrook er en national park for det er utrolig fin natur med waterfalls og mange fine skogsstier. Noosa Heads ligger ca 1 time unna Brisbane og er fylt med surfere. Man kan gå en skogstur der også og en tur langs kysten, det er utrolig fint. Vannet er krystallklart der og fult av flinke surfere. Coolangatta er kun 30-40 minutter kjøretur fra Gold Coast og her er det utrolig fine strender, litt roligere enn Surfers Paradise, og veldig bra bølger hvis man vil surfe. Generelt er det utrolig mye man kan se og gjøre i Australia og i Queensland, så det er vanskelig å velge ut noe.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Er det noe jeg skulle ønske jeg visste før jeg kom ned til Australia generelt er at det blir kaldt her, haha, og kanskje at du blir litt akklimatisert så 15 grader plutselig blir ganske kaldt når du er vandt med 35. Så jeg kunne tatt med noen gensere til, men det får du uansett alltids kjøpt her på de store kjøpesentrene! Australia er også ganske dyrt, ikke langt unna Norge med prisforskjeller, så for å ha muligheten til å gjøre ting eller reise litt, noe jeg lover deg du får lyst til, så ville jeg spart opp på forhånd. Skulle også ønske at jeg visste hvor tidlig man kan søke og planlegge fagene sine til universitetet i forveien av semesteret.

Kontakte Frida Santina Sørholt? fridasantina@icloud.com