University of Nicosia, Medical School

Navn: Emma Nordahl

Alder: 20 år (høsten 2020)

Hvor studerer du?
University of Nicosia Medical School

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Medisin, MD6. Jeg startet studiene i september 2020, så nå går jeg første semester. Det avsluttes i januar 2021.

Dette er Emma sine opplevelser ved University of Nicosia, Medical School:

Nå er jo situasjonen i år litt annerledes enn for elever som har startet på studiet tidligere, og forhåpentligvis for fremtidige elever, på grunn av Covid-19, men vi får fortsatt gjennomført stort sett alt det planlagte om ikke på en litt annen måte. Som regel har vi forelesninger på mandager og tirsdager fra 09:00-18:00. Fra onsdag til fredag har vi undervisning i mindre klasser hvor det er mer interaksjon eller lab. På grunn av Covid-19 er hele kullet delt inn i tre grupper som bytter på å være på campus for forelesningene hver tredje uke.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

For meg var SONOR rådgiveren min en utrolig stor hjelp og støtte i prosessen av å finne en skole som passet meg godt. Det var hun som introduserte meg til Universitet i Nicosia (sammen med flere andre forslag ut ifra de karakterene jeg hadde) og søkeprosessen. Samt at hun hjalp meg og var en støttespiller når jeg skulle bestemme meg for hvilken skole jeg ville akseptere plass hos. Til slutt fikk jeg også hjelp til alt som hadde med å starte på skolen.

Dette må du få med deg!

Igjen, dette året har blitt ganske amputert pga. corona og disse forslagene vil da være basert på det:

  • Alle de forskjellige kafeene rundt og på campus. Det er mange forskjellige å velge mellom hvor noen er supre for sosialisering, mens andre er bedre for å lese og studere.
  • Det er helt klart verdt det å reise Down Town for god mat og utesteder.
  • Utforsk øya! Det er ikke lange avstander til noen ting.
  • Hvis du er interessert i fotball er det helt klart å anbefale og danne seg et klasselag hvor dere kan spille mot de eldre kullene. Det er en lokal kunstgressbane hvor det arrangeres kamper mellom årene et par ganger i uka. Hvis du ikke er interessert i fotballen i seg selv, er det uansett super sosialt som tilskuer.
  • Hvis du liker retro musikk og barmiljøet vil jeg anbefale og ta turen innom Finder´s Bar and Grill, det var utrolig populært i starten av semesteret, book bor i forkant.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Nei, egentlig føler jeg at jeg fikk tilstrekkelig informasjon før jeg startet. Dersom jeg hadde noen ekstra spørsmål utenom det vi allerede fikk informasjon om, var det bare å sende en mail til rådgiveren ved SONOR eller rådgiveren man får tildelt ved universitet.

Eneste jeg skulle ønske jeg visste at det kun er noen få plasser tilgjengelig for praksis i UK og at engelske elever vil prioriteres her (per dags dato). Likevel håper jeg at dette ikke vil være noe problem når jeg kommer til det punktet i studiene fordi student services jobber med å få flere plasser og utplasseringssteder i flere land og UK.

Kontakte Emma Nordahl? emma.johanne.bn@gmail.com