Griffith University

Denne profilen er mer enn 3 år gammel, og noe av informasjonen kan derfor være utdatert.

Navn: Emilie Juul Hervik

Alder: 25

Hvor studerer du?
Griffith University

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Master of Interactive Media, første år, andre semester (2018)

Dette er Emilie sine opplevelser ved Griffith University:

Griffith University er et stort universitet med campuser både i Brisbane og på Gold Coast. Jeg tok min Bachelor of Arts ved Griffith University også, halvparten i Brisbane og halvparten på Gold Coast. Nå studerer jeg master her, og selv om jeg bor på Gold Coast så går jeg på skole i Brisbane! Så pendling er en del av min hverdag, men for meg er det verdt det, for jeg vil aller helst bo med vennene mine og ved stranden!
Fordi de fleste master-fagene tilbys kun på kveldstid, så har jeg som oftest hele formiddagen på å gjøre hva jeg vil! Jeg har forelesning, studio eller workshop fra klokken 6pm til 9pm, fire dager i uken. Fordi min grad er veldig liten så er vi få studenter i klassen, noe som gjør at man får veldig god oppfølging og tilgang på nesten ubegrenset hjelp fra lærerne! Det er utrolig godt å vite at hvis man står fast så er det alltid hjelp å få! Lærerne mine er også veldig engasjerte, og pionerer i sitt felt, så dette er en unik og verdifull mulighet til å få innsikt og tips i den industrien man senere skal søke jobb i.
Fordi Griffith er så stort så er det også mange internasjonale studenter her, så man får virkelig muligheten til å bli kjent med mennesker fra alle verdenshjørner! Det fins en klubb for nesten alle interesser, så mitt tips er å dra på O-week og se hva som tilbys, meld deg på så mye som mulig, og bare hoppe rett i det egentlig! Og, husk: får du hjemlengsel, så er det utrolig mange norske studenter her også som arrangerer mange morsomme aktiviteter og utflukter gjennom ANSA, noe som kan hjelpe mye hvis det butter litt i mot!
En typisk dag for meg er å stå opp (når jeg vil!) og gå en tur nedover strandpromenaden før frokost. Dette er noe av det beste jeg vet, for det er alltid så mye liv ute langs Esplanade’en. Et par morgener i uken drar jeg også på yoga i parken rett ved stranden i Burleigh Heads, en utrolig deilig start på dagen! Etter det drar jeg hjem og spiser frokost med de tre jentene jeg bor med, og har vi tid så drar vi på stranden eller på utflukt i nærområdet.  Dette er det vanskeligste med å studere på kvelden.. fordi det er utrolig vanskelig for en nordmann å sette seg inne og gjøre skolearbeid når det er fint vær ute. Og det er jo nesten alltid fint vær i Queensland! Men det er en balanse man må finne ut selv, og finne ut hva som funker for seg selv og ikke basere det på hva andre mener er rett.
.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Hjelpen jeg fikk hos SONOR var veldig verdifull. Selv om jeg var kjent med søknadsprosessen fra før av så er det utrolig deilig å ha et menneske som hjelper deg med alt! Min kontakt i SONOR må være det mennesket jeg har sendt flest e-poster til, og hun hjelper meg alltid med hva enn jeg trenger hjelp til eller lurer på! SONOR er også utrolig gode på oppfølging, og ofte får jeg e-poster utover semesteret fra min agent, som egentlig bare lurer på hvordan det går! Å søke på universitet, visum, Lånekassen og alle slike ting kan være litt skummelt, spesielt hvis man ikke er kjent med prosessen fra før av. Da er det veldig godt å ha noen i ryggen som vet hva de driver med og er med deg fra start til slutt.

Dette må du få med deg!

Det er utrolig mye å gjøre på Gold Coast og i Australia generelt, så anbefalingene avhenger litt av hvor god tid man har, og på budsjettet! Hvis du skal være her i bare ett semester så vil jeg anbefale å reise til Whitsundays (min favorittplass!), Fraser Island, Cairns,  Sydney og Melbourne, og rett og slett være litt turist! Hvis du skal bli boende på Gold Coast en liten stund så anbefaler jeg å gå litt utenfor turistguiden og dykke litt dypere i hva nærområdet har å by på! Det trenger ikke å koste skjorta å oppleve spennende ting! For student-lommeboka så anbefaler jeg:
  1.  Currumbin Rock Pools / Springbrook. Currumbin Rock Pools er et kjempefint lite vannhull litt innlands fra Currumbin Beach. Her kan du svømme i kulper, hoppe fra bergene og sole deg! Det er også en gjeng kjempesøte små skilpadder som henger der, så de ser man nesten hver gang man er der! Hvis du vil utforske mer så anbefaler jeg å følge veien videre i ca 5-10 minutter, og ende opp nederst i Springbrook National Park, hvor det er flere fantastiske kulper og flott natur.
  2. Killarney Glenn, hjerteformet svømmehull. Hvis du har bil så vil jeg anbefale å dra på en liten utflukt til Killarney Glenn, et svømmehull formet som et hjerte med krystallklart vann.
  3. Byron Bay og Whites Beach. Verdens koseligste lille by, Byron Bay, er bare en liten times kjøretur sør for Gold Coast. Jeg tror ikke jeg noen gang har møtt en nordmann i Australia som ikke har blitt sjarmer i senk av Byron Bay. Her kan du spise god mat, surfe, feste, campe, alt! Har du bil, og ekstra tid, så anbefaler jeg å ta kjøreturen litt lengre sør til Whites Beach. Det er en avsidesliggende strand som bare er helt magisk, og ikke mulig å beskrive. Må oppleves!
  4. Mount Warning eller Glass House Mountains. For de som er fjellgeiter hjemme i Norge så kan det være vanskelig å finne opplevelser i Australia som matcher norsk fjelltur. Bor du i South East Queensland vill jeg si å gå Mount Warning (sør for Gold Coast) er en utrolig fin opplevelse for den som liker å traske i skog og mark. Mount Warning er en del av en gammel vulkan, og det er veldig populært å se soloppgangen derfra. Hvis du ønsker å dra nordover mot Sunshine Coast så er fjellkjeden Glass House Mountains et kjempefint alternativ, med varierende vanskelighetsgrader, både for nybegynnere og for erfarne fjellgeiter (noen plasser må du virkelig klatre!).
  5. Miami Marketta, street food heaven! I Miami på Gold Coast ligger det et varehus som blir forvandlet til street food-marked med live-musikk og lokal kunst og håndverk flere dager i uken. Her kan du kjøpe mat fra alle verdenshjørner for en billig penge, og de arrangerer mange kule arrangementer og konserter. Innimellom arrangeres det også bruktmarked/  vintage rack-sale, hvor man kjøpe seg inn, ta med seg klærne sine og selge de videre! Her kan man finne skatter til bare noen få dollars!

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Det er flere ting jeg skulle ønske jeg hadde sjekket ut bedre før jeg reise hit for så mange år siden. Det ene er dette med scholarships. Mitt universitet, i likhet med så mange andre, tilbyr stipender til studenter basert på ulike faktorer. Noen stipender gis ut på grunnlag av hvor studenten kommer fra, andre på basis av akademiske resultater, osv. Det fins utrolig mange der ute, så mitt tips til nye studenter er å hive seg på universitets hjemmeside og søk i vei! Akkurat nå får jeg et lite stipend fra Griffith som følger av gode akademiske resultater fra bachelorgraden min. Så selv om karakterer ikke er det viktigste, så kan det fort lønne seg å legge inn litt ekstra innsats!
Et annet tips er også å huske at til og med vi nordmenn kan fryse! Selv om vi er vant til mange minus der hjemme, så er det noe annet å være kald i Australia. Minst én genser og én bukse burde man ha med seg! Husene her er jo designet for å holde varmen ute, i motsetning til hjemme i Norge. Så på vinteren kan det fort bli ganske huskaldt, spesielt her på kysten! Men, frykt ikke, det varer ikke mange månedene, og før du vet ordet av det så ligger du på stranden og smelter!

Kontakte Emilie Juul Hervik? emiliehervik@gmail.com