Auckland University of Technology

Navn: Emilie Eriksen

Alder: 22 år

Hvor studerer du?
Auckland University of Technology (AUT)

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Gap year in Sport and Recreation

Dette er Emilie sine opplevelser ved Auckland University of Technology:

Hvorfor valgte du å studere i utlandet?

Valget om å studere i utlandet var veldig spontant. Jeg hadde ingen anelse om hva jeg ville studere i Norge, men hadde alltid et mål å lære meg engelsk flytende. Søkte rundt på nettet hvor jeg fant Sonor sin nettside. Siden jeg ville ta 1 år, hadde Sonor mange «gap year» muligheter. Valget mitt sto mellom Storbritannia, Australia eller New Zealand. Valget ble New Zealand på grunn av hvordan fagene var lagt opp på de forskjellige plassene. New Zealand hadde fag som omfattet å være ute i naturen, hvor jeg trives best. For eksempel fotturer og turer med kajakk og kano.

Hvordan er det å studere i New Zealand?

Det er fantastisk å studere i New Zealand. Skolesystemet er ganske likt det norske. Siden jeg hadde sports fag var jeg på mange forskjellige turer. En ukes kajakktur, kanotur og fottur. Auckland University of Technology (AUT) er en veldig ny og moderne skole, med studenter fra hele verden.

Var det vanskelig å studere på engelsk?

Det var uvant, men jeg var forberedt på at det kom til å være vanskelig i starten. Flyten kom etterhvert. Siden man hele tiden snakker engelsk blir man raskt vant til det.

Hva det beste har vært med å studere i New Zealand?

Det beste med å studere i New Zealand er de fine omgivelser og møte mennesker fra hele verden. Lik Norge, samtidig helt forskjellig. Fiji, Bali og Australia er i nærheten hvis man vil besøke.

Hva er dine beste minner fra AUT så langt?

Kajakkturen definitivt. Helt vindstille og kjempefint være hele turen. 5 dagers kajakktur i Hauraki Gulf (Auckland), hvor vi fartet mellom små øyer. Her fikk vi på en kveld se flere kiwier på 1 meters nært hold. Var noe helt annet enn å sitte på en skolebenk.

Hva er dine beste minner fra New Zealand?

Det er veldig mange. Første semester var vi vennegjeng som besøkte steder rundt om i New Zealand. Vi prøvde å se mest mulig av Nord øya og leide en bil og kjøre rundt. Under sommerferien som er fra november til midten av februar gikk turen til Sør-øya. Helt andre omgivelser enn Nord øya som må oppleves.

Hva har det betydd for deg å studere i utlandet?

Ga meg venner fra hele verden. Gode minner jeg aldri kommer til å glemme. Forbedret meg i engelsk, mer er selvsikker og selvstendig.

Hva er planen din etter studiene?

Etter dette året har jeg funnet ut at videre studier innen sport og helse er noe for meg. Derfor søker jeg på fysioterapi i Skottland og andre studier i Norge.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Da jeg kontaktet Sonor viste jeg bare at jeg ville prøve noe nytt utenfor Norge. Jeg fikk veldig god hjelp fra Kristin i Sonor. Hadde ingen ide hvor jeg skulle starte, eller hva jeg måtte gjøre. Mange steg jeg måtte gjennom, og med mange spørsmål underveis jeg fikk svar på.

Dette må du få med deg!

  • Bare gjør det. Ikke tenk på alle bekymringene for et annet språk, venner eller langt borte fra alt det du er vant til.
  • Bo på skolens campus. Dette er en fin måte å komme i kontakt med andre studenter. Campus‘et er også 2 minutter unna skolen.
  • Hvis man vil se resten av landet er det lurt å starte å reise rundt tidlig. Lei bil/camping van og reis rundt. Noen anbefalinger på Nord øya: se soloppgang i Cape Reinga, se lysfestivalen i New Plymouth i januar, Tongariro Crossing, ferga fra Auckland til Waiheke Island, besøk Coromandel og dagstur til Te Henga Walkway. Anbefalinger til Sør øya: Roys Peak i Wanaka, Ben Lemond i Queenstown og Taylor’s Mistake i Christchurch.
  • Hvis du er glad i trening, prøv CrossFit Newmarket. Bra felleskap hvor alle er velkommen.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Kontakte Emilie Eriksen? emilie-eriksen@hotmail.com