Jeg stortrivdes som student ved the University of Southampton. I England har de noe som kalles «Freshers week,» som er en periode før selve undervisningen starter hvor det er en rekke sosiale arrangementer rettet mot at nye studenter skal komme seg på plass og treffe nye folk. Jeg var her heldig,og traff allerede andre kvelden min i England kjernen av vennegruppen jeg holdt sammen med resten av året. Gruppen utvidet seg etter hvert som vi traff flere folk fra forskjellige grader og programmer, som var ekstra gøy da du slik ikke bare fikk norske venner, men også venner fra forskjellige land, bakgrunner og grader.
Skolehverdagen er noe variert, der du har en kombinasjon av undervisning, seminarer, gruppearbeid og egenlesning. Selv om det var en forelesning var diskusjon og deltakelse fra elevene veldig vektlagt, som gjorde hver time mer interaktiv og lærerik. Videre hadde flere fag såkalte seminarer og «lab»-timer. Dette var ikke i en kjemilab, men mer interaktive og oppgavefokuserte timer der professoren ledet oss gjennom praktiske oppgaver i koding, Human-Computer Interaction (HCI) og liknende type fag. Slik ble undervisningen mer praktisk, noe jeg ser stor fordel i, ikke bare for egen læring, men også når man senere skal ut i arbeidslivet.
Mellom forelesningene var det et variert tilbud på campus. Her er det en rekke kafeer og restauranter, et teater, et treningssenter og til og med en studentbar/pub. Slik var det sjelden du ikke hadde noe å foreta deg mellom forelesninger. Biblioteket ble dessuten en sentral plass for meg, hvor jeg kunne lese og jobbe på egenhånd, eller booke et grupperom for å jobbe på prosjekter sammen med klassekamerater. Her var det lagt opp til både å sitte på egen pult i stillesoner, eller sitte på større bord sammen med flere.