Portland State University

Navn: Elisabeth Lingås

Alder: 20

Hvor studerer du?
Portland State University

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Jeg tar en double major i Management and Leadership og Human Resources, med et certificate i Food & Beverages management

Dette er Elisabeth sine opplevelser ved Portland State University:

Da jeg gikk i andreklasse på VGS var jeg en utvekslingsstudent på en high school utenfor Portland, Oregon. Da det året var over visste jeg at jeg hadde lyst tilbake med én gang jeg var ferdig med videregående, ettersom det var en av de beste opplevelsene jeg noen sinne hadde hatt. Det å tilbringe tid over en lengre periode i en annen kultur er noe jeg har vokst så utrolig mye på, og jeg kunne ikke ha vært foruten den erfaringen jeg har fått nå ved å studere høyere utdanning der borte!

En annen grunn som fikk meg til å flytte tilbake er tanken om at man kun er ung én gang i livet. For min egen del vet jeg at det blir mindre realistisk å flytte utenlands senere i livet, så når jeg først har muligheten nå, hvorfor ikke? I tillegg har skolen jeg studerer på en ekstremt bra School of Business, noe som senere vil komme godt med når jeg skal søke jobb.

Å studere i USA er utrolig spennende ettersom det er så utrolig mange forskjellige kulturer man møter på i ett land. I Oregon er en stor del av befolkningen latinamerikanere, og i tillegg er det mange internasjonale studenter på skolen fra Asia og noen få europeiske land. Det er alltid spennende å bli kjent med andre, selv om det kanskje kan være litt vanskelig til å begynne med.

Når det kommer til å studere på engelsk synes jeg ikke det er så vanskelig ettersom det er et språk jeg snakker så og si flytende. Det skjer en gang innimellom at jeg må oversette noen ord, men da er Google Translate min bestevenn og jeg tenker ikke mer over det annet enn at jeg har.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

SONOR hjalp meg utrolig mye med alt fra søknadsprosessen til det å generelt forstå universitetssystemet i USA. Jeg tror det er mange der ute i Norge som har lyst å studere utenlands, men som kanskje er redd eller føler prosessen er så vanskelig, og da er SONOR det perfekte hjelpemiddelet og helt gratis! Det er godt å ha noen man alltid kan sende en email eller ringe til når man føler seg usikker eller bekyrmet, for det hører ofte med i prosessen!

Dette må du få med deg!

  1. Bo på campus hvertfall første halvåret hvis du er ny i byen, da blir du lettest kjent med
    andre studenter!
  2. Lag mat selv! Man sparer så utrolig mye penger på å lage hjemmelaget mat.
  3. Ikke bry deg om hva andre mener eller sier, det er ditt liv så gjør det DU har lyst til!
  4. Ta kontakt med SONOR for å komme i gang! Det er helt uforpliktende men utrolig
    hjelpsomt.
  5. Nyt studietiden og ha det gøy!

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Et tips til hvordan man kan bli kjent med andre er å bli med i en studentklubb eller aktivitet, ettersom det er upraktisk å bli kjent i klasserommene.

Kontakte Elisabeth Lingås? elingaas@pdx.edu

Les studentes blogg