La Trobe University

Navn: Eirin Amalie Hovin

Alder: 21

Hvor studerer du?
La Trobe University, Melbourne

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Bachelor of Science (Zoology), snart ferdig med første semester

Dette er Eirin Amalie sine opplevelser ved La Trobe University:

Med tanke på den litt usedvanlige situasjonen vi befinner oss i for tiden, er skole og hverdagene her i Melbourne litt annerledes enn hva jeg forventet i det jeg reiste nedover i Februar 2020 klar for å starte livet som internasjonal student. Jeg fikk muligheten til å delta på et par av de normale forelesningene, men på grunn av den pågående pandemien ble all undervisningen her, som i Norge, flyttet fra klasserommene og over til internettundervisning. I det siste består en normal dag for meg her i Melbourne for det meste av online-skole, lesing og repetering av materiale, skriving av oppgaver, men også til å henge med venner, spille spill, lage god mat og å drive med yoga. Skoledagene her varierer fra person til person, og er veldig avhengig av hvilke typer fag man har. Noen velger fagene sine slik at man får to fulle dager og resten av uken «fri», mens andre velger å bare ha et fag per dag.

Undervisningene er veldig varierte. Noen ganger er det forelesninger, andre ganger har vi mindre klasser med gruppe arbeid, og enkelte timer består av forsøk og lab-undervisning. Campusen her ved La Trobe ligger veldig sentralt i Melbourne bare en t-bane tur i fra sentrum. Den er omringet av masse flott Australsk natur med små innsjøer og elver, og mange utendørs sitteplasser som egner seg perfekt til å studere eller bare slappe av og nyte solen om man ønsker det. På campusen finnes det også mange forskjellige spennende kafeer og spisesteder hvor man kan finne alt i fra god kaffe til kebab, indisk, vietnamesisk, forskjellige typer sandwicher, burgere, til og med nutella «burgere»! La Trobe har også et ganske så nytt og moderne bibliotek hvor man kan finne det meste man skulle trenge, både fra det hjelpsomme personalet og de diverse ressursene som tilbys. Ved biblioteket har man muligheten til å studere i fred, studere med venner, fordype seg i bøker, fikse dataproblemer eller hjelp til finne gode kilder til oppgaver. Biblioteket tilbyr også leksehjelp grupper organisert av flinke 3.klasse elever som stiller opp og forklarer oppgavene om man sitter fast, noe man kan dra god nytte av i starten som internasjonal student.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

SONOR var til stor hjelp for meg i løpet av søknadsprosessen min. Jeg satte stor pris på hjelpen jeg mottok. Alt i fra å fylle ut søknader, visum, hjelp til å forklare informasjonen jeg ble tilsendt fra skolen og fungerte som en god støttespiller i en spennende og ny fase av livet mitt. Uten SONOR hadde nok stress nivået mitt vært noe høyere, men med all den gode hjelpen og fantastiske mennesker som støttet meg i bakgrunnen ble alt mye lettere.

Dette må du få med deg!

Noen av disse rådene er vel ganske opplagte med verd å nevne likevel:

• Om du kan, bo «on campus» det første året slik at du å lett kan bli kjent med nye folk, og ha kort avstand til skolen.
• Delta på sosiale arrangementer under orienterings uken, ikke vær redd for å si hei!
• Ikke legg igjen alle de varme klærne dine hjemme i Norge, det kan også bli kaldt her i Melbourne
• Ta turen til The Phillip Islands, en nydelig halvøy med pingviner bare et par timer fra sentrum
• Melbourne arrangerer også mage spennende eventer som er verd å oppleve, som for eksempel Ultra Australia music festival, AFL, Formula 1 og tennis turneringen «The Australian open».
• Bonus tips: Husk å ta med deg myggspray!!

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Noe jeg virkelig skulle ønske jeg visste før jeg reiste nedover, er at det lønner seg å reise i god tid før skolestart. Gjerne to til tre uker i forveien for å kunne finne seg ordentlig til rette, bli kjent med campus og nærområdet, men også for å kunne ta del i alle velkomst begivenhetene La Trobe arrangerer før orienteringsuken og semester start. Et lite tips er også å ta en liten titt innom nettsiden til La Trobe for å få en oversikt over hvilke fag du ønsker å ta, slik at du ikke ender opp overveldet, men isteden føler deg trygg i det du skal velge og at det er det rette faget for deg. Når det er sagt, så er det null problem å bytte fag i løpet av de første ukene om det skulle vise seg å være annerledes enn det du hadde tenkt deg.

Kontakte Eirin Amalie Hovin? ehovin@gmail.com eller Instagram - eirinhovin