University of San Francisco

Navn: Daniel Salicath

Alder: 23 år

Hvor studerer du?
University of San Francisco

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
MS in International and Development Economics. Startet for tre måneder siden i august 2015, forventet avsluttet mai 2017.

Dette er Daniel sine opplevelser ved University of San Francisco:

Jeg har et godt inntrykk av skolen så langt. Lærerne er engasjerte, vennlige og vil hjelpe deg så godt de kan. Vi har også en meddirektør som er utrolig hyggelig og interessert i oss som studenter. Hun vil gjerne høre hvordan det går med deg, hjelpe deg hvis mulig og arrangerer faglige og sosiale møter. Det beste ved programmet er medelevene. De kommer fra alle verdenshjørner og fra mange forskjellige bakgrunner, og det gjør at vi har en spennende sammensetning av forskjellige kulturer. Vi lager studiegrupper i tillegg til å utforske restauranter og utelivet i San Francisco. Alle vil at alle skal gjøre det bra, så det er ikke noe konkurranse med karakterer. Vi har også mange gruppeprosjekter som gjør at vi jobber bra sammen og blir en sammensveiset gjeng.
Jeg har skole fra mandag til torsdag, og det er en god del jobbing mellom timene, så jeg tilbringer mye tid på biblioteket. Lærerne gir ofte en del «required readings» før hver time, og det er mange av oppgavene som er tidskrevende. Hver torsdag arrangeres det seminar hvor tidligere elever eller eksterne foredragsholdere presenterer sine prosjekter. Jeg spiser gjerne lunch i kantina eller drar til en park. Universitetet har forøvrig mange bra steder hvor du kan slappe av.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Hjelpen fra SONOR var fantastisk. Jeg fikk hjelp og veiledning over telefon og mail, og følte at de virkelig ønsket at jeg fant et studiested som passet meg. Hele veien var de flinke til å følge opp frister og å se gjennom motivasjonsbrev og andre ting til søknaden.

Dette må du få med deg!

1) Baker Beach
Fin strand med utsikt til Golden Gate Bridge!
2) Golden Gate Park
Parken er utrolig stor, og det er noe som skjer der hele tiden. Her finner du alt fra gratis konserter til foodtrucks, eller så kan du bare slappe av der.
3) Konserter
Det er utrolig mange konserter rundt i San Francisco! Man kan gå på store gratis konserter, eller se en lokal gruppe i en bar.
4) Mission-området
Her finner du San Franciscos beste burrito på «La Taqueria,» og kan oppleve en latinamerikansk atmosfære.
5) Roadtrip
San Francisco ligger perfekt til for å dra på en roadtrip med venner. Du har flotte strender sørover, LA, Las Vegas, Seattle og mange andre kule steder du kan dra til.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Egentlig ikke, følte jeg fikk informasjon om det meste. Det er viktig å forberede seg på hvor vanskelig og dyrt boligmarkedet er her i San Francisco. Vi bestilte hotell i Tenderloin den første uken, og det er noe jeg ikke anbefaler.

Kontakte Daniel Salicath? dsalicath@dons.usfca.edu