Griffith University

Navn: Connie Fredriksen

Alder: 21 år

Hvor studerer du?
Griffith University, Gold Coast campus

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Jeg studerer kriminologi og strafferett (Criminology and Criminal Justice), og har nettopp fullført første semester av en treårig grad.

Dette er Connie sine opplevelser ved Griffith University:

Griffith University er en stor skole med fem campuser i Queensland. Jeg er student ved Gold Coast campus. Siden det er en såpass stor skole, er det også veldig mange internasjonale studenter her. Dette gir en unik mulighet til å danne vennskap med folk fra alle verdenshjørner, og Griffith tilbyr en rekke studentaktiviteter som kan gjøre det lettere for deg å treffe nye venner. Min hverdag som student ved Griffith er veldig avslappet. Ukene består av tutorials (er som en slags workshop der du er mer involvert i undervisningen, og klassene er mye mindre) og lectures (forelesninger). Vanligvis har vi en time med tutorial, og to timer med lecture, men det kan være omvendt også. Min timeplan gir veldig mye fritid, og man må selv ta ansvar for å gjøre skolearbeidet. Det er mange spiseplasser her på campus, og vi har hatt en del fredager der vi går og spiser mellom forelesninger, og feirer starten på helg på Cafe Rossa med en god brownie. Det er også en studentbar hvor du kan kjøpe noe godt å drikke for en billig penge, spille litt biljard, eller bare tilbringe tid sammen med vennene dine. Biblioteket her er en perfekt plass for deg som trenger en stille plass til å gjøre skolearbeid. I andre etasje er det stillesone, og alle respekterer dette. Dersom du vil ha en plass du kan jobbe, men allikevel prate med sidemannen kan man gå ned i første etasje. Der er det grupperom, sitteavdelinger, og til og med PlayStation hvis du trenger en pause fra studiene.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Jeg tenkte lenge på å studere i Australia, men syntes det var vanskelig å ta avgjørelsen, og egentlig litt skummelt å skulle reise ut i verden alene. Heldigvis fikk jeg god støtte fra SONOR, og fikk hjelp med alt fra søknadsprosessen til visum og forsikringer. Det var veldig greit å ha noen å stille alle spørsmålene som kvernet rundt i hodet mitt og gjorde meg bekymret til. Uansett hvor merkelig eller dumt jeg trodde spørsmålet var, så fikk jeg alltid et svar som var veldig betryggende.

Dette må du få med deg!

Det er utrolig mye man kan finne på her i området; det eneste som setter grenser er fantasien! (og økonomien)

1. Whale Watching. Knølhvalen migrerer nord fra Antarktis langs østkysten av Australia fra mai til november, og dette er en helt fantastisk opplevelse som du definitivt burde få med deg!

2. Kajakktur i Byron Bay! Byron ligger cirka en time unna Gold Coast, men dette er en tur du ikke kommer til å angre på! Byron er som en liten hippieby, og det er veldig avslappet stemning der. Vi var på kajakktur med Go Sea Kayak Byron Bay, og så både delfiner og en havskilpadde!

3. Hoppe i fallskjerm. Vi reiste til Byron Bay og hoppet i fallskjerm. Dette var definitivt en av de kuleste opplevelsene jeg har hatt noensinne! Det var tydelig at tandeminstruktørene elsket jobben sin, og de tok godt vare på oss!

4. Australia Zoo. Dette er dyreparken til legendariske Steve Irwin. Parken ligger i Sunshine Coast, som er cirka to timer unna Gold Coast. Dersom du ikke vil reise så langt, kan du reise til Currumbin Wildlife Sanctuary, som bare tar rundt en halvtime. Her kan du ta bilder med kenguruer og holde koalaer, som er et must når man er i Australia!

5. The Great Barrier Reef strekker seg langs store deler av østkysten i Australia. Koraller, fisker, skilpadder og til og med revhaier (de er ikke farlige for mennesker) er noe man kan oppleve! The Great Barrier Reef er verdens største ansamling av korallrev, og er noe de fleste vil oppleve i livet. Uheldigvis strekker ikke revet seg helt ned til Gold Coast. I midten av semesteret får du en uke ferie, og mange bruker denne til å reise. Vi reiste til Cairns den uken, og en av dagene reiste vi ut til revet og både snorklet og dykket! Dette er den beste opplevelsen jeg har hatt siden jeg kom til Australia, og jeg anbefaler den på det sterkeste! Det var en magisk opplevelse å ”puste” under vann for første gang!

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Jeg skulle ønske jeg visste hvor kaldt det blir her i Gold Coast før jeg reiste. Studieveilederen min i SONOR advarte meg om at det var vinter her, og at jeg burde pakke med varme klær. Vinter i Australia kan da ikke være særlig kaldt, tenkte jeg da. Jeg tok feil. Jeg bor i Griffith University Village, og rommene her er omtrent bare av betong, som er bra om sommeren, men kaldt på vinteren. Pakk med varme klær, spesielt hvis du starter studiene i juli. Det er varmt i sola, og du kan fint sole deg på dagen, men når kvelden kommer blir det kjølig. En ting til som jeg ikke var klar over før jeg reiste er hvor stor by Gold Coast faktisk er. Hvis du vil ha en mer «australsk» opplevelse er kanskje ikke Gold Coast den beste plassen, men dersom du liker bylivet er dette plassen for deg. Surfers Paradise er stappfull av bra klubber, og de fleste ligger bare et steinkast fra stranda. Det er fantastisk å avslutte en natt på byen med nattmat på stranda mens sola står opp!

Kontakte Connie Fredriksen? connie.fredriksen@hotmail.com