University of Portsmouth

Navn: Christopher Aadna

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
University of Portsmouth. BA (Hons) Photography 1 studieår

Dette er Christopher sine opplevelser ved University of Portsmouth:

I starten var det veldig rart å tenke på at jeg skulle studere i et annet land. Jeg har alltid vært hjemmeglad og tilknyttet rommet mitt og alle vennene i Norge og syns det var litt trist å skulle legge alt det bak seg. Da jeg kom hit hadde jeg allerede blitt kjent med noen få fra studiet mitt på facebook og snakket med en på Skype, så jeg var allerede i kontakt med dem. Jeg syns det er veldig viktig å komme i kontakt med noen fra studiet sitt i utlandet før man reiser dit sånn at man ikke føler seg helt ny og alene, jeg begynte på skole i Oslo uten å kjenne noen der (bor 30 min fra Oslo med tog) og det var en veldig rar hverdag i begynnelsen.

Nå har jeg studert her i snart et år og trives kjempe mye, jeg er veldig aktiv som student og det er mye å gjøre; alt fra sosiale kvelder til nattliv, studentsamfunn og utflukter, museum, utstillinger, en lang kystlinje og mange gode muligheter for shopping og andre ting.

Det er også et lokalt ferskmarked for de som liker dette (jeg benytter meg av det hver uke) og et stort utvalg av butikker med kjente merker som H&M, Paul Smith, Adidas og mange flere!

Universitetet mitt er et av de mest moderne i hele Storbritannia (sier de selv, og mange kåringer) og har mange ressurser og muligheter for akademiske til kreative studenter – når jeg jobber med fotografi så har de veldig mye moderne ustyr og et stort utvalg av eldre filmkameraer osv som kommer til stor hjelp.

Jeg stortrives på studiet mitt og kommer til å fortsette helt ut, tenker også på å ta enda flere studier i utlandet for å gi meg en bred og solid utdanning. Så til alle som måtte lure på noe så er det å anbefale utlandet hvis du vil ta en liten “sjanse” på å komme seg ut av lille Norge og få smake litt på det store utland.

Bare å sende meg en epost hvis det skal være noen spørsmål om hvordan det er å være i utlandet eller om det er noe mer konkret som du måtte lure på om Portsmouth eller Storbritannia generelt..

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Jeg syns SONOR var til stor hjelp, var i kontakt med hyggelige mennesker som svarte på alle eposter og telefoner jeg måtte plage dem med. Jeg tenkte ikke så mye på hva ting koster (om SONOR tok betalt osv) men fant ut av det var veldig lønnsomt å ta kontakt med SONOR siden de jobber på oppdrag med universiteter i utlandet og gjør dette gratis for oss i Norge.

Veldig profesjonelle og raske, tar seg tid til å snakke med deg og finne ut hva du vil og er der for deg om det er noe du lurer på.

Dette må du få med deg!

  1. Gunwharf Quays
  2. London
  3. Isle of Wight (har ikke vært der enda)
  4. Brighton
  5. Southsea (og kystlinjen)

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

På studiet mitt kom det fort noen “skjulte” utgifter til film, kamerautstyr og lignende, jeg visste hele tiden at studiet mitt koster mye å drive med men fikk aldri informasjon av studiet mitt om disse små utgiftene.. Jeg er derimot veldig lidenskaplig og kjøper altfor mye fotoutstyr enn det jeg trenger..

Kontakte Christopher Aadna? Tsuchinoko@hotmail.co.uk