University of Technology Sydney

Navn: Charli Ronander Berge

Alder: 24

Hvor studerer du?
University of Technology Sydney

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Bachelor of Design i mote og tekstiler, jeg startet i 2019 og er i mitt siste år.

Dette er Charlie sine opplevelser ved University of Technology Sydney:

Charlis erfaringer ved University of Technology Sydney:

Min erfaring i UTS har vært veldig, veldig bra. UTS er et så bra sted og midt i byen.Det er en veldig god beliggenhet, og jeg føler at det er veldig vennlig, og det er alltid arrangementer som skjer.

Det er et stort universitet som er bra, og alle fasilitetene er ganske nye også.Jeg har opplevd ansikt til ansikt og online klasser – under COVID-nedstengninger – og jeg foretrekker ansikt til ansikt, spesielt siden kurset mitt er veldig praktisk.Jeg liker at de har mye utstyr som jeg aldri har brukt før, spesielt i utskriftsrommet og syrommet.Du kan bestille disse rommene i timevis for å gjøre ditt eget arbeid, noe som er flott.

De har forskjellige som kan presse deg inn i nye felt som du ikke har gjort før, og lærerens utfordring med spørsmål om arbeidet ditt og med å bruke nytt utstyr.Hvis du gjør de riktige valgfagene, har du også tilgang til teknologi og utstyr som laserkuttere – det er en fin måte å lære forskjellige ting på.Jeg gjorde et fotograferingskurs, motefotografering – selv om det ikke er for motestudenter, og det var veldig inspirerende og tillot meg å prøve forskjellige ting utenfor settklassene mine.Det er så mange ting du kan bli; Du trenger ikke bare å være motedesigner.

Jeg har gjort alle tre årene av bacheloren min her, så jeg har ikke studert en bachelorgrad i Norge, men jeg føler at lærerne på UTS er mer direkte og de forbereder deg på det virkelige liv.Kanskje det høres litt tøft ut, men det er den typen læring jeg liker.

En typisk dag for meg i løpet av semesteret ville være å stå opp, ta en kaffe og gjøre litt yoga hjemme, fordi romkameraten min er yogainstruktør.Så pakker jeg tingene mine og går til uni for klassen (det kan være enten sying, konstruksjon eller utskriftsklasse).Jeg henger vanligvis der i noen timer med venner mens jeg er ferdig med arbeidet mitt, og så tar jeg toget tilbake til enheten min der jeg lager litt mat og sannsynligvis gjør litt mer skolearbeid.

Å møte og bli kjent med mine venner og jevnaldrende, så vel som lærerne mine har virkelig forbedret min erfaring.Det er så mange veldig gode lærere, og jeg synes absolutt at du skal snakke med alle og bare være åpen og ha mot til å snakke med andre. Du vil finne ut så mye mer, og du vil også ha så mange forbindelser når du gjør det.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Da jeg var i år 12, dro jeg på universitetsmesse på videregående, og SONOR var der og snakket om hvordan du kan studere i Australia og rundt om i verden.Jeg fant ut at UTS var en av skolene deres, og at de har en motegrad.De var veldig hjelpsomme, og de hjalp meg med å gjøre alle papirene mine klare og svare på alle spørsmålene mine om å studere utenlands.

Dette må du få med deg!

Hvis det er en ting jeg vil si til en annen person som skal studere ved UTS, er det at de alltid bør si ja til ting.Hvis du blir invitert til noe, bare si ja og kom deg ut av komfortsonen din.Bare gjør alt fordi du ikke vil angre på det hvis du gjør det.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Det har ikke vært vanskelig å studere på engelsk, men jeg var veldig sjenert i begynnelsen.Jeg hatet å holde presentasjoner og bli stilt spørsmål. Jeg var ikke veldig selvsikker, men nå føler jeg at ingen virkelig bryr seg om jeg snakker perfekt så lenge jeg prøver å få folk til å forstå – Det er det det handler om.

Solkrem! Jeg trodde at folk ikke mente det med solkrem, men vær så snill å bruke den, solen er intens!Prøv også å spare så mye penger du kan før du kommer hit, du vil kunne gå til alle hendelsene og prøve ut nye ting!

Kontakte Charli Ronander Berge? charliberge@hotmail.com