Studere ved University of Salford!

University of Salford Manchester

Navn: Bo Johannesen

Alder: 27 år

Hvor studerer du?
University of Salford, Manchester

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
MSc International Business, går inn i sjette måned av tolv.

Dette er Bo sine opplevelser ved University of Salford Manchester:

Som student ved businesskolen ved University of Salford har man alle fagene sine delt opp i moduler, og vi har seks uker på hver modul. Innenfor de seks ukene skal man skrive oppgave og ha en avsluttende eksamen i faget før man starter på neste. Forelesingene er satt opp tre dager intensivt, og deretter har man to uker på å skrive oppgave eller lese til eksamen. I tiden mellom oppgaver og eksamenslesing, tilbyr skolen flere ulike kurs man kan melde seg på, som for eksempel Excelkurs, hvordan skrive CV og lignende for å forberede seg til arbeidslivet.

Ellers så har man har også litt fritid til å utforske byen, noe som jeg har gjort en del av. Selve campusen ligger ca 10-15 minutters gange fra Manchester sentrum, og det går både buss og tog fra campus. Manchester er en veldig kjekk by som har mye å by på med sine ulike bydeler; fra sofistikerte Spinningfields, hvor det er travle dresskledde menn, finere restauranter og Bentleyer som kjører forbi, til mer avslappede Northern quarter med sine trange gater og mange gjemte perler.

Manchester er en flerkulturell by som både har Chinatown og ”currymile.» Sistnevnte er som navnet indikerer en lang gate med mye mat fra Midtøsten. Ellers er alle museumer i byen gratis, og man gir heller litt i ”donations”.
Jeg er veldig fornøyd med at jeg valgte å studere her, ikke minst i Manchester, og anbefaler dette på det sterkeste.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Min opplevelse med SONOR har vært svært positiv, og de hjalp til hele veien i min søknadsprosess, og svarte på alt jeg lurte på.

Dette må du få med deg!

1.    Delta på induction week, det er her man skaffer vennene sine for resten av skoleåret.

2.    Bestill en guidet tour i byen, det er da man virkelig blir kjent med byen og historien.

3.    Besøk en av de mange bibliotekene i byen, spesielt John Rylands Library som gir en liten følelse av å være på Hogwarts.

4.    Gå på en fotballkamp. Selv om man ikke er fotballfan så er det veldig god stemning.

5.    Mange restauranter i byen tilbyr happy hour på både mat og drikke, og noen plasser tilbyr også BYOB (Bring your own beer) – der man tar med seg det man vil av drikkevare mot en liten avgift.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Ikke noe spesielt.

Kontakte Bo Johannesen? bojohannesen@hotmail.com