James Cook University

Navn: Åshild Øygarden

Alder: 25

Hvor studerer du?
James Cook University, Townsville

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Marinbiologi (Bachelor of Science). Er på mitt andre semester, første år

Dette er Åshild sine opplevelser ved James Cook University:

Skoledagen kan du i stor grad tilrettelegge som du selv ønsker på JCU. Når du velger fagene dine, så får du mulighet til å velge hvilke dager du ønsker de forskjellige forelesningene, tutorial og lab.

Til vanlig står jeg opp tidlig og reiser på universitetet. Når jeg ikke har forelesninger sitter jeg og jobber i Science Place-bygningen på JCU (det gjelder og komme tidlig på morgenen så man får kapra et bord). Når alle forelesningene er ferdig sitter jeg ofte og skriver ferdig notater før jeg reiser hjem til leiligheten. Det går ofte i lettvint middag og koble litt av fra universitetet om jeg har mulighet.

Under forelesningene har du en professor som går igjennom innhold av faget på PowerPoint. Professorene er travle mennesker som ikke alltid har tid til og svare på spørsmål, men de svarer gjerne på e-post om det er spørsmål. Under tutorials har du ofte en annen lærer, de gir deg arbeidsoppgaver og hjelper deg om du er usikker på stoffet. Labarbeid foregår ofte i Science Place. Her er det påbudt med heldekkende sko og lab jakke. Om du ikke har dette, må det kjøpes på butikken som er en kort gåtur fra uni. Du vil ikke bli tillatt inngang ved labben om du ikke har dette selv. Noen lab arbeid krever også lab briller, som også må kjøpes selv.

Jeg er sjeldent på biblioteket. Det har et stort flott bibliotek på JCU. Her har de resepsjon hvor de kan gi deg tips til hvordan gå frem med en innlevering og hvordan sitere riktig. De vil gi råd, men ikke endre for deg, det må du gjøre selv. Første etg. gir deg tilgang til skolens stasjonære PC’er og skrivemaskin. Dess flere etg du går opp, jo strengere blir det med stillesoner.

På JCU har noen fag noe som kalles PASS, dette er leksehjelp. Jeg har benyttet dette og anbefaler det veldig! Du kan også google og finne privatlærere om det ønskes før en evt eksamen.

På universitetsområdet er det utrolig mange bygninger, og du har ingen fast plass hvor fagene er. Da er JCUnav appen er veldig kjekk. Du skriver inn bygnings nummeret så viser den deg vei.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Sonor var utrolig hjelpsomme! De svarte kjapt og ingen spørsmål er for dumme. Det var veldig betryggende og ha de som et mellomledd gjennom søknadsprosessen.
Etter du har flyttet er det bare å sende epost til dem, om du fortsatt har spørsmål. De ønsker og hjelpe, og det merkes. Jeg vil anbefale alle som skal studere i utlandet å kontakte Sonor.

Dette må du få med deg!

Steder å få med seg:

  • Billabong Sanctuary
  • Chrystal Creek (tiny creek and big creek)
  • The Strand
  • Besøke Magnetic Island (ta med gulrøtter så du kan mate rock wallabies)
  • For de med advanced open water så anbefaler jeg SS Yongala (du kan også ta sertifikatet der)
  • Verdens største levende korall akvarium Reef HQ Great Barrier Reef Aquarium
  • Hike Alligator creek.

Husk å pakk med deg Shorts og singlet! Folk er veldig casual kledd i Townsville. Det er varmt året rundt. Du kan også ha med div norsk mat om du er redd for å savne noe (utenom ferskvarer), Så lenge det er i originalpakning og uåpnet er det ikke noe problem. Men husk å krysse av at du har med mat og gå igjennom tollen. Det meste kjøper du når du kommer ned hit. Om du ikke har fylt opp kofferten, kan det være deilig å ha med et teppe og evt en god pute.

Husk også faktor 50 solkrem. Det gjør ingenting om du blir naturlig brun i sola, her blir alle solbrente uten (selv om det er overskyet, noe det er ca 10 dager i året)

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Det var vanskelig i starten å studere på engelsk. Jeg hadde aldri vært på et universitet før og ante ikke hva som var best metode for meg å studere. Men jeg kom meg igjennom, og kjenner allerede at 2. semester blir bedre.

Det er ikke så mye kulturforskjeller. Så fort du blir vant til engelsken, så går det veldig greit. Det er EN DEL varmere her i Townsville. Svært rikt dyreliv (noe jeg kommer til å savne den dagen jeg reiser herfra).

Nå aner jeg ikke hvordan det er å gå på universitet/høyskole i Norge, men her på JCU velger du en del fag selv. Er du usikker er det bare å reise til Education Central bygningen og spørre om hjelp. Mitt første semester måtte jeg ha de 4 fagene de la i planen for meg. Men utover nå har jeg to fag jeg må ha og to jeg velger selv (electives). Du kan velge å ha en Minor (mindre fordypning) ved siden av din Major (hovedfordypning) istedenfor electives. Jeg spurte skolen, å om du ikke er spesielt intressert er det ikke så nøye.

Kontakte Åshild Øygarden? aashildoy@live.no og Instagram: ashildoygarden