University of Greenwich

Denne profilen er mer enn 3 år gammel, og noe av informasjonen kan derfor være utdatert.

Navn: Ara Soran

Alder: 20 år

Hvor studerer du?
University of Greenwich i London

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Jeg er snart ferdig med første året mitt på Bsc Psychology

Dette er Ara sine opplevelser ved University of Greenwich:

Jeg har aldri hatt det bedre siden jeg bestemte meg for å flytte til London for å studere psykologi. Jeg elsker å oppleve nye ting hele tiden, og jeg synes at London så langt har gitt meg den opplevelsen, selv om jeg har blitt vant til bylivet her og alt som er rundt meg. Hverdagen er veldig forskjellig hele tiden, det bor ca. 8,1 million mennesker her i London, og man møter på så mange forskjellige mennesker hele tiden. Det er helt umulig å kjede seg i London, for byen sover aldri.

Jeg har undervisning tre dager i uken, og resten av uken har jeg fri, slik at jeg kan gjøre hva jeg vil. Forelesningene tar som regel to timer. Etter forelesningene møter jeg vennene mine i løpet av pausen, som kan være på 1-2 timer. Om vi har prøver eller lignende. går vi som regel til biblioteket ved universitetet for å lese og øve til testen, ellers går vi alle til KFC eller andre spisesteder for å spise og være sammen. Universitetet byr på så mange ting som kan hjelpe studenter med både studiene og studentlivet, som for eksempel store bibliotek, forskjellige campus som man kan dra til om man trenger å variere studieplass, og flere etasjer og rom med datamaskiner for studentene.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Jeg ville ha aldri klart å fullføre papirarbeidet og alt det som universitetet krevde av meg alene, jeg er så glad for at jeg fikk hjelp fra SONOR. De ga meg muligheten til å gjøre akkurat det jeg ville, nemlig studere i utlandet etter at jeg var ferdig med videregående. De som jobber der, gir informasjon og hjelper, er helt fantastiske mennesker!

Dette må du få med deg!

1.    Om du vil dra til de andre campusene som er knyttet til University of Greenwich så er det gratis bus mellom campusene.
2.    Det er billigere å bo sammen med noen andre (om du kjenner dem eller blir kjent med dem i løpet av skoleåret) enn om du bor på campus!
3.    Hvis du har problemer med språket så har du muligheten til å snakke med en studieveileder eller de som underviser her, slik at du kan ta med deg ordbok på eksamen.
4.    Buss er alltid billigere her i London, med Oyster Card, men om du tar t-banen så lønner det seg også å skaffe seg Oyster Card med en gang siden dette er den billigste løsningen.
5.    Dra til så mange museer/sightseeinger som mulig når du har tid. De fleste severdighetene er gratis, pluss at det finnes også gratis bussomvisninger her i London.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Jeg tror det som var veldig uklart for meg var når jeg måtte søke om bolig på campus som var knyttet til University of Greenwich, for det er flere hybelhus, og alt varierer ut i fra hvilke campus man ender opp på. Studiene mine er for det meste i Avery Hill-campusen, og da jeg søkte om hybel så ga de meg bare McMillan Student Village som mulighet, og dette er et hybelhus som bare er knyttet til Greenwich-campusen. Nå som jeg er snart ferdig med førsteåret flytter jeg til Avery Hill til neste år siden dette er nærmere der jeg har undervisningen min.

Kontakte Ara Soran? shoopfreak@hotmail.com