University of Western Australia

Navn: Anneli Lauritzen Skårn

Alder: 24 år

Hvor studerer du?
University of Western Australia, Perth

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Bachelor i kriminologi og psykologi. Startet semester 1 (februar) 2022

Dette er Anneli Lauritzen Skårn sine opplevelser ved University of Western Australia:

UWA har man en enorm stor frihet til å bygge opp sin egen studie hverdag akkurat slik man ønsker seg. Jeg har valgt å ha forelesninger og tutorials (mindre forsamlinger for mer fordypning i forelesningene) spredt utover 3-4 dager og det er heller ikke lange dager. Jeg har for det meste mine fag på formiddagen slik at jeg slipper å stå opp grytidlig, men jeg har samtidig mye fritid resten av dagen noe som er skikkelig herlig

En normal skoledag for meg starter som regel rundt 10 eller 11 og slutter rundt 2. Etter forelesninger stikker jeg gjerne innom flere av de fantastiske bibliotekene her på Campus eller på Hackett Cafe. De har flere steder hvor det er enten stille eller mye trafikk av studenter slik at man får en skikkelig campus feeling!

Undervisningen her er av topp kvalitet, spesielt professorene innen psykologi og juss som er mitt felt. De bryr seg virkelig om ditt vel og ve, og ønsker mest av alt at du skal gjøre det bra! Det har virkelig pushet meg til å fortsette når det har vært litt mye å lese før eksamen, men det har gått utrolig bra med så flotte mennesker som jobber her. De jobber virkelig for studentene sine og det føles veldig trygt her.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Jeg har virkelig SONOR å takke for at jeg er her jeg er akkurat nå. Jeg prøvde litt diverse byråer før jeg fant SONOR og da jeg kom i kontakt med Kristin følte jeg at jeg hadde kommet til rett sted og i de beste hender. SONOR gjorde søknadsprosessen så enkel for meg og var raskt ute med å hjelp meg med engang det var noe! Jeg tar av meg hatten for en så flott gjeng og jeg har anbefalt dem selv til min egen familie som også har lyst til å studere her i Australia.

De har fulgt meg hele veien og passer fortsatt på at jeg har det bra og ønsker oppdateringer og det setter jeg mega stor pris på!

Dette må du få med deg!

Noen gode råd som jeg skulle ønske jeg hadde tatt til meg var:

  1. Å pakke med seg en ullgenser (Australsk vinter er overraskende kald!)
  2. Invester i en sykkel da det er et helt hav av spennende steder i byen og det kan ta deg ikke mer enn 5 minutter på en sykkel og det er helt gratis!
  3. Sleng deg med på aktiviteter som skolen arrangerer. Her kan du møte venner for livet. Jeg er en ganske sjenert person, og på en uni tour rett før semesteret startet møtte jeg min beste venninne her i Perth! Tørr å prøve!
  4. Skaff deg en Casual jobb i byen. Du har ett helt enormt utvalg av jobber her og det kan gi deg venner for livet her også, samt er det gull erfaring å få med seg. Jeg jobbet som pleieassistent i mange år før jeg kom til Perth og UWA, og nå jobber jeg for både Campus Perth og EF (Education First). Dette er erfaring som jeg kommer til å ta med meg for resten av livet.
  5. Sist men ikke minst, ta vare på deg selv og ta til deg alle fantastiske opplevelser mens du kan!

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

SONOR var helt super på å forberede meg og tilbydde også avreiseseminar rett før jeg dro nedover. SONOR hadde også god kontakt med skolen slik at jeg fikk svar på det jeg lurte på kjapt. Hvis det var noe jeg skulle ønske jeg visste litt før så var det nok all den friheten man har som student her til å ta del I mange aktiviteter, ta spennende og givende valgfag og at man har muligheten til å studere mer enn bare en major! UWA er opptatt av en rik utdanning og nå så studerer jeg som sagt Kriminologi og i tillegg Psykologi. Jeg betaler ingenting ekstra for dette og jeg får en Ganske utfyllende og spennende utdannelse etter dette!

Å studere på engelsk har også gått ganske bra! Man kommer så fort inn i det og UWA har mye tålmodighet og forståelse for internasjonale studenter selv om de krever at du kan en god del engelsk.

Kontakte Anneli Lauritzen Skårn? a.skaarn@hotmail.com / instagram: asunnyannie