Studere ved University of Salford!

University of Salford Manchester

Navn: Anne Marie Remø

Alder: 24

Hvor studerer du?
University of Salford

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
MA Public Relations and Digital Communications

Dette er Anne Marie sine opplevelser ved University of Salford Manchester:

En hverdag ved University of Salford kan være svært variert. Jeg har som regel forelesninger tre ganger i uken og når jeg ikke har forelesning drar jeg likevel på campus for å studere på Whitworth Library, hvor de har et hav av bøker og pensum til utlån. I tillegg er  det utrolig mye hjelp å få av de flinke ansatte som jobber her. Når jeg er ferdig for dagen reiser jeg som regel hjem til leiligheten min for å koble av eller utnytter meg av de opplevelsene Salford og Manchester har å by på. Det er ikke uvanlig for britene å ta
seg en «pint» eller to etter en lang dag, og derfor er studentbaren «Atmosphere», som ligger i hjertet av Peel Park Campus, et populært møtested for mange studenter.

De dagene jeg har forelesning reiser jeg ofte tidlig til campus for å få et innblikk i stoffet før forelesningen. Klassen min er relativt liten, rundt 30 elever, noe som gjør at foreleseren har mulighet til å hjelpe de elevene som ønsker det og tilbyr oss stadig ekstra hjelp etter forelesningene dersom det er noe vi lurer på. Siden klassen er såpass liten er det enkelt å bli kjent med både foreleserne og klassekameratene, noe som gjør det veldig enkelt og komfortabelt å være i forelesningene. Undervisningen er også lagt opp slik at alle innleveringer og prosjekter samsvarer med hva som blir undervist i forelesningene.

Det beste studiet er at foreleserne kommuniserer seg imellom svært godt, noe som gjør at det sjeldent blir flere innleveringer eller prosjekter på samme tidspunkt. I tillegg til de obligatoriske kursene i studiet mitt, er det mange workshops og andre hjelpemidler som er tilgjengelig for studentene, selvfølgelig gratis. I og med at dette er første gangen jeg studerer i utlandet og på engelsk, valgte jeg i mitt første trimester å ta et 10-ukers langt kurs som heter «Wordscope» for å finpusse på skriveferdighetene mine når det kommer til akademisk engelsk. Dette er et kurs som er gratis for alle studenter ved universitetet, og som ellers ville kostet noen tusenlapper om man skulle tatt et slikt kurs utenfor universitetet.

Dette må du få med deg!

 • Meld deg inn i foreninger! Universitetet har utallige foreninger
  som passer enhver. Alt fra basketball og rugby til debatt og
  teater.
 • Uansett hvor mye man interesserer seg for fotball, er det ikke
  dumt å bo i en by hvor to av de største fotballklubben befinner
  seg. Anbefaler å dra på en Manchester United eller Manchester
  City kamp. Ellers er det bare en 25 minutters spasertur fra Peel
  Park Campus til Old Trafford.
 • Universitetet tilbyr alle studenter gratis veiledning når som helst,
  enten det gjelder studieveiledning eller karriereveiledning.
 • Last ned Salford appen! Campus er stort og det er ikke vanskelig
  å rote seg bort når man har forelesninger i forskjellige bygninger.
  Appen er lett å bli kjent med og gir deg kart over de forskjellige
  campusene. I tillegg får man rabatter på spisestedene i nærheten.
 • Engasjer deg i forelesning. Forelesningene blir raskt mye lettere å
  følge med på når man stiller spørsmål og involverer seg i
  diskusjoner både med foreleserne og medelevene.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Jeg var ganske nervøs de første ukene for å snakke i undervisningene ettersom jeg ikke snakker engelsk like bra som de andre  studentene, men dette ga seg etterhvert når jeg ble mer vandt til å ha undervisning på engelsk. Det viktigste er å engasjere seg, og det er egentlig ingen som bryr seg om uttalen er perfekt eller ikke.

Kulturen i England er egentlig ganske lik slik den er i Norge, men om det er en ting å utpeke så er det at folk ikke er redd for å skille seg ut fra mengden. Manchester er en stor by og man finner alle typer mennesker her. Uansett hva interessene dine er, er det alltid noen som deler de med deg og det er ikke vanskelig å finne gode venner.

Kontakte Anne Marie Remø? annemarieremo@hotmail.com

Les studentes blogg