Bond University

Navn: Ane Gjengedal

Alder: 19

Hvor studerer du?
Bond Unviersity

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Bachelor of Laws og er i mitt første semester

Dette er Ane sine opplevelser ved Bond University:

Jeg trives kjempegodt på Bond University. En av fordelene ved dette universitetet er at det er få elever og små klasser slik at man faktisk blir kjent med medelever og lærere. Dette er også noe som gjør at miljøet på skolen er så bra, man møter alltid noen kjente dersom man går rundt på campus. Jeg bor på campus, noe som kan være veldig greit det første semesteret, men jeg skal helt klart flytte ut neste semester. Det er veldig greit i starten fordi det er lett å bli kjent med nye mennesker og lettvint å ordne hjemmefra før man drar, men opplegget med matkortet er svært dårlig etter min mening og i mitt tilfelle ødelegger det ganske mye. Undervisningen er lagt opp på en veldig grei måte med at man har en del forelesninger i uken, samt en god del fritid. Noe jeg synes er positivt er at dem stiller krav til hver forelesning, slik at du som student blir motivert til å jobbe jevn gjennom hele semesteret og slipper skippertak to uker før eksamen. Mitt studie er ganske hardt og det kreves at du jobber mye på egenhånd så mye av fritiden min må jeg bruke på studier. Men det som er viktig å huske på er å finne en balanse mellom det sosiale og skolearbeid for man trenger virkelig begge deler! Dersom man sliter med noe, kan man få hjelp av skolen på så å si alle områder. Ressurser og tilbud som skal hjelpe studentene er noe skolen virkelig har et godt tilbud av.

Det er også veldig mange internasjonale studenter her, noe som kan være veldig positivt fordi det er veldig mange som er i samme situasjon som deg og det er lett å bli kjent med folk. Samtidig arrangeres det sosiale sammenkomster opp til flere ganger i uken så det er ikke vanskelig å få sosialisert seg.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Jeg har fått kjempegod hjelp fra SONOR og er veldig fornøyd! Den hjelpen jeg fikk gjorde hele prosessen så mye lettere og jeg følte meg på mange måter mye tryggere enn hva jeg hadde gjort om jeg hadde gjort alt alene. Jeg hadde en god dialog med SONOR hele veien og spurte dem om hver minste ting jeg lurte på. Det var også utrolig greit at vi fikk en liste med kontaktinfo til andre fra Norge som skulle starte på skolen fordi man følte seg litt tryggere ved å vite at man kunne møte noen i samme situasjon og ikke var helt alene.

Dette må du få med deg!

  • Byron Bay
  • Surfe i Coolangetta eller surfecampen som arrangeres av skolen
  • Brisbane
  • Være med på arrangementene i ”O-week” dersom det er ditt første semester
  • Ta dykkersertifikat

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

  • Sosialiser deg så mye du kan første uken og vær med på arrangementene for nye studenter selv om du er sliten. Det er i den første uken alle er ute etter nye bekjentskaper og det er absolutt lettest å få seg nye venner da!
  • Maten som er på brasseriet (hvor man må spise middag dersom man bor på campus for å bruke matkortet man må sette inn en viss sum på) er ikke særlig god og man blir lei etter to uker. Dette kan være lurt å ta med i beregningen når man vurderer å bo på campus, spesielt om man er kresen eller setter pris på ordentlig mat!

Kontakte Ane Gjengedal? ane.gje@gmail.com