Auckland University of Technology

Navn: Andreas Tangen Fossum

Alder: 23

Hvor studerer du?
Auckland University of Technology

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Bachelor of Sport and Recreation, major i Exercise Science. Ferdig med første semester, har igjen to og et halvt år.

Dette er Andreas sine opplevelser ved Auckland University of Technology:

Det første man legger merke til når man begynner studentlivet i Auckland er at fagene er bygget opp på en helt annen måte en det jeg er vant med fra Norge. I stedet for å ha en final exam som teller 100%, har man flere oppgaver som teller fra 10-60% av sluttkarakteren gjennom året.

Det kan være for eksempel en midterm exam på 30% (midten av semesteret), 10 online quizer som teller til sammen 10%, en innlevering på 10% også en slutteksamen som teller 50%. Dette er selvfølgelig individuelt og kommer an på faget. Dette syntes hvert fall jeg er en veldig fin løsning, ettersom jeg hadde stått i 3 av 4 fag allerede før final exam, noe som hjelper veldig på nerver og eksamensstress.
Første semesteret vil jeg anbefale alle som begynner på AUT å bo på Wellesley student apartments, det er dyrt i forhold til hva man kan finne i byen, men det er utrolig sentralt og nærme skole. Det er også en veldig fin måte å bli kjent med folk på.
Om man skulle få litt hjemlengsel og trenge snakke med noen nordmenn så er det overraskende mange av den i New Zealand. ANSA som er en norsk organisasjon for studenter i utlandet organiserer pub quizer annenhver helg, samt flere sosiale turer i løpet av semesteret. Jeg var med på en vintur, dette var en stor suksess!

Semesteret er bygget opp av 2 intensive måneder med skole, en semester break halveis, etterfulgt av 2 måneder til før eksamen. Det er mye som skal gjøres på kort tid, men følte aldri selv at det ble for mye. Denne to uker lange ”semester breaken” blir kalt en ”study break” det er meningen at man skal bruke den til å lese og ta igjen det man ikke har lært første del av semesteret, men for alle oss skandinaver ble det en perfekt mulighet for å besøke ferieparadiset Fiji, uten at dette hadde noe negativ påvirkning på resultater på skolen.

Det eneste negative jeg kommer på når det gjelder New Zealand er at ettersom sommeren der er om vinteren her, og AUT har en over 3 måneder lang sommerferie, blir det veldig dyrt å skulle bli boende i Auckland over sommeren (Desember, Januar og Februar), ettersom lånekassen ikke dekker disse månedene. Jeg dro hjem for å tjene opp litt penger til neste år og gikk dermed glipp av mye sommer.
Når det er sagt skal det også sies at det aldri blir under 0 grader i Auckland, selv om kulda kan bite litt når det blåser! Det er behagelig shorts og t-skjorte vær i oktober, november, desember, januar, februar, mars og april, selv om mange New Zealandere bruker shorts hele året.

Vil gjerne avslutte dette innlegget med å oppfordre til å ta kontakt med meg hvis det er noe dere lurer på angående studiestedet. Mitt første semester her har vært noe av det beste jeg har opplevd i mitt liv. Jeg kan Anbefale New Zealand på det sterkeste, det er et utrolig vakkert land med mye å oppleve! Spar opp litt penger i tillegg til det du får fra lånekassen og reis så mye som mulig både i og utenfor New Zealand!

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Jeg fikk god hjelp med søknadsprosessen av SONOR, de manglet kanskje litt kunnskap når det kom til visumsøknaden til New Zealand (som er ganske omfattende) , men med litt research på egenhånd var det aldri noe problem.

Dette må du få med deg!

  1. Opplev hele New Zealand (sør-øya byr på fantastisk natur og mye ekstremsport!)
  2. Ikke bruk for mye tid på skolearbeidet i starten, bli kjent med så mange som mulig og dra på så mange utflukter som mulig! Jeg lærte at med en stor gruppe kan eksamenslesing på biblioteket være både en sosial og morsom ting!
  3. Besøk et ferieparadis (jeg var i Fiji, en kort flytur fra New Zealand). Det er også kort vei til Thailand og Australia, som jeg garantert kommer til å besøke i løpet av tiden jeg er i New Zealand.
  4. Vintur til Coromandel
  5. Fallskjermhopping og Bungie jumping i Queenstown

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Kontakte Andreas Tangen Fossum? fossum.andreas.gmail.com