Green River College

Denne profilen er mer enn 3 år gammel, og noe av informasjonen kan derfor være utdatert.

Navn: Andrea Vindal

Hvor studerer du?
Green River College studieåret 2014-15

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Studerte for å oppnå Degree of Associate in Arts (A.A. degree), men fokus på psykologi (major in Psychology).

Dette er Andrea sine opplevelser ved Green River College:

Green River College er et universitet med mange forskjellige folk, gode studietilbud og ulike aktiviteter. Skolen tilbyr garantert noe du liker og holde på med, og det er lett å møte ny mennesker som er lik deg. Det er mange internasjonale studenter som går på skolen fra forskjellige verdensdeler, og det er normalt å møtes med et åpent sinn og lære om hverandres kulturer og forskjeller, noe som gir deg erfaringer å ta med seg resten av livet. Der er også (selvfølgelig) mange amerikanske studenter, som er åpne og tar deg gjerne med til sine amerikanske hjem.

Når jeg først kom til Green River ble jeg overveldet med nye opplevelser. I løpet av de to første ukene i skoleåret foregår Orientation, som er et opplegg for de nye internasjonale studentene hvor det gis informasjon om nødvendige saker og ting, som f.eks. nytt mobilabonnement, amerikansk bank og en kort innføring i amerikansk kultur. Under Orientation ble det også arrangert mange aktiviteter og muligheter til å bli kjent med hverandre. På kveldstid møttes ofte folk for å feste eller lage mat, og vi ble enda bedre kjent. Green River tilbyr studentene å bo på campus, i noe som kalles Campus Corner Apartments (CCA), hvor jeg bodde de første månedene. Her bor det masse hyggelige folk veldig nære hverandre, slik at det er kort vei for å komme på besøk. Det tok ikke lang tid før jeg fikk gode venner.

I løpet av mitt år på Green River College fikk jeg med meg mange erfaringer jeg aldri vil glemme. Etter et studieår og endt grad reiste jeg hjem til Norge pga. personlige årsaker, men det vanligste et å transfer over til et større universitet etter endt grad på Green River. Tiden på skolen gir deg et godt grunnlag til å lykkes i USA. Skolen tar i mot deg med åpne armer og gjør tilvenningen til det amerikanske samfunn lett. Kunnskapen fra Green River kommer du til å sette pris på resten av livet, uansett hva du velger å gjøre.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Støtten fra SONOR var god. Jeg fikk mye hjelp og tett oppfølging både når det kom til valg av universitet og søknadsprosessen for skoleplass og visum. Jeg møtte så mange hyggelige folk, som gjorde hva de kunne for å gjøre prosessen enklere for meg. Det at jeg visste SONOR var der for å hjelpe meg – helt gratis – var grunnen til at jeg våget å reise til USA.

Dette må du få med deg!

 1. Reis på Roadtrips rundt om i Washington, Opp til Vancouver i Canada, til Portland i Oregon, eller helt ned til California. I Spring Break kjørte jeg med noen venner fra Auburn til Los Angeles, og dette var en utrolig tur og et minne for livet.
 2. Blir med på fest! Det er mange store fester som blir arrangert av f.eks. basketball- laget på Green River, og det er morsomt å være med på fest med røde amerikanske kopper, drikkeleker som Beer Pong eller Flip the Cup, og dette er en god mulighet til å bli kjent med nye folk.
 3. Dra på kamp med Seahawks (Amerikansk Fotball) eller Mariners (Baseball). Jeg vet billettene er ganske dyre, men å oppleve dette i alle fall én gang er verdt det.
 4. Dra til Ruby Beach ved kysten av Washington. Dette er den vakreste stranden jeg har vært på, og selv om det er et stykke unna Auburn er det vært å få med seg.
 5. Jobb med studiene, slik at du fullfører graden din og får oppleve Graduation. Denne seremonien er vist så mange ganger på amerikanske filmer, og en setter prikken over i-en for din amerikanske opplevelse.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

 1. Det er smart å bo på Campus Corner Apratments (CCA) de første månedene, men IKKE signer kontrakt for et helt år. Signer kontrakt og betalt for første Quarter på CCA når du kommer dit, også kan du heller vurdere om du vil fortsette å bo der etter det har gått ei stund. Administrasjonen i CCA tar veldig godt i mot deg når du først kommer til USA, men det er ikke det billigste alternativet og det finnes bedre leiligheter i område. Jeg flyttet inn sammen med mine to beste venninner i egen leilighet rett før jul, og det var fantastisk. Vi kjøpte billige møbler brukt og fra IKEA, og bodde i leilighet hvor vi kunne spille høy musikk uten at noen klagde. Leilighetskomplekset vi flyttet inn i hadde eget solarium, treningsrom og basseng, og vi fikk mye mer for pengene ved å bo der i stedet for å bo på CCA.
 2. Den nærmeste matbutikken ved Green River og CCA er Food Marked, som er ca. 500 meter unna. Derimot lønner det seg ikke å handle der, fordi dette er en relativ dyr butikk. I nærområdet finnes både Walmart, Safeway, Fred Mayer og Target, som alle er mye bedre alternativer får å handle mat. Disse butikkene har også mye annet du kanskje trenger. Jeg anbefaler å handle på Safeway.
 3. Kjøpt deg bil eller bli kjent med noen som har bil. Bussen er ganske skummel i Auburn, og det lønner seg å kjøre for å komme seg rundt. Det gjør at man lett kan komme seg til større byer som f. eks. Seattle (30 min unna) eller Tacoma (20 min unna). Jeg kjøpte en Audi A4 sammen med mine to beste venninner etter noen måneder, og vi betale kun 10 000 kr hver. Bil er relativt billig å kjøpe i USA, men forsikringen koster litt. Derimot ble det ikke mer enn 400 kr i måneden når vi delte regningen på oss tre. Bensin koster omtrent 6 kr literen og er superbillig. Det lønner seg å ha en bil, for mulighetene til å oppleve forskjellige ting øker drastisk.
 4. Ha god kommunikasjon med Lånekassen. Green River praktiseret et såkalt Quarter- system, som vil si skoleåret er oppdelt i fire quarters i stedet for to semester. Når du er fra Norge deltar du ikke i Summer- Quarter, for da har vi ferie. Dermed må vi betalte skoleavgift og deltar på Fall-, Winter-, og Spring- Quarter. Denne inndelingen gjør at du skifter fag etter omtrent 12 uker, noe som gjør at du har intensive perioder med skole før det er eksamen og ferie. Det betyr også at du må betale skoleavgift tre ganger i året, men Lånekassen forstår ikke helt dette og bruker å gi deg penger til kun 2 quarters. Snakk med de så du er sikker på at du får nok skolepenger til å dekke tre quarters.
 5. REIS TIL USA!
  Du kommer ikke til å angre. Jeg kan love at Green River kommet til å være en fantastisk periode i livet ditt, og selv om det er langt unna Norge og skummelt å reise alene, kommer du til å oppleve hendelser du kommer til å ta med deg resten av livet. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg reiste, og ville ikke byttet ut mitt år på Green River for noe.

Kontakte Andrea Vindal? andreav@ntebb.no

Les studentes blogg