Auckland University of Technology

Denne profilen er mer enn 3 år gammel, og noe av informasjonen kan derfor være utdatert.

Navn: Andrea S. Gundersen

Alder: 19 år

Hvor studerer du?
Auckland University of Technology, New Zealand

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Jeg tar Study Abroad Programme og har studert her nå i 2 ½ mnd.

Dette er Andrea sine opplevelser ved Auckland University of Technology:

Siden jeg tar Study Abroad har jeg veldig mye fritid, men som blir brukt til å lese. Jeg har fire fag i uken, og to av de er på samme dag, så jeg er bare på skolen tre dager i uken. Anatomi og Psykologi er de ”normale” fagene mine, der det er klasseundervisning i tillegg til forelesninger. Forelesningene pleier å vare i 2-3 timer, er veldig generelle og de går gjennom det meste fra pensum/tekstbok. I klasseundervisningene pleier de å underbygge det som de gikk gjennom i i forelesningene og spesifisere det til hva du må kunne av det, spesielt i fag der pensumet er veldig stort. Jeg har opplevd god støtte under studiene, der lærerne forstår at det er stor forskjell fra videregående til universitet. Der er også veldig flink med å informere hvordan faget vil utvikle seg gjennom semesteret og informasjon er lett å finne. En annen ting jeg har lagt merke til her, er at det er lett å bli kjent med folk. Alle er i samme båt og like opptatt av å få nye venner. Noe av de kjekkeste har vært å være med på er arrangementer som er arrangert for internasjonale studenter av skolen. Da møter du alle de andre som også er et fremmed sted. Skolen har høyt fokus på internasjonale studenter, da AUT har mange internasjonale lærere og studenter. Lærerne forstår også at engelsk ikke er førstespråket til mange og anbefaler å skrive korte og enkle setninger  f.eks. Essay. På AUT får du en myk start med all den støtten du måtte trenge.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Jeg hadde ikke klart meg uten SONOR. Det å søke på skole i utlandet var ikke så enkelt som jeg trodde, og SONOR har gitt meg all den hjelpen jeg trengte slik at jeg klarte å oppnå målet mitt.

Dette må du få med deg!

1. International Noho Marae Weekend – Alle internasjonale studenter fikk mulighet til å bo/leve som Maori folkene i en helg. Det var utrolig gøy og anbefales virkelig! Vi fikk ta del i det som er viktigst for dem, nemlig sang, dans og mat.
2. Leie bil – Jeg har selv ikke gjort dette enda, men etter å ha levd her en stund har jeg merket at her trenger man virkelig bil. Noen velger å kjøpe og selge den igjen når de drar herfra, mens andre leier for en helg/ferie og kjører rundt for å se mest mulig. Er ikke veldig dyrt, men de kjører på venstre side av veien (motsatt av Norge).
3. Northland & Bay of Islands – Vi tok buss til et sted som heter Paihia med NakedBus, kan også gjøre det med InterCity. Derfra dro vi på busstur til Cape Reinga og 90 Mile Beach, og det var helt fantastisk! Anbefales virkelig å dra nordover for Auckland med buss eller bil. Nydelig natur, selv om det kan sammenlignes med Norge.
4. Vulkaner – Jeg har vært på Mt. Wellington og Mt. Eden. Veldig korte turer, men bratt, og med dype krater.
5. Museum of New Zealand, Te Papa – Et museum i Wellington som virkelig er verdt å besøke hvis du skal til Wellington! Der har de all historie om NZ og Maori kulturen.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Jeg føler jeg visste det jeg trengte å vite før jeg dro hit, og at jeg fikk all den hjelpen jeg trengte. Når jeg ankom Auckland dro vi rett til skolen og fikset det siste, som f.eks. Student ID Card. Det jeg kunne ønske jeg hadde fikset på forhånd var et sted å bo, men det er også noe som er mye enklere å gjøre når man er her. Jeg hadde heller ikke fått støtten fra Lånekassen når jeg dro hit, og den kom ikke før etter to mnd, noe som var litt problematisk. Søk så tidlig som mulig!

Kontakte Andrea S. Gundersen? andrea.skarstein@hotmail.com