Tilbake til Praktisk Informasjon

Studentvisum Canada

Skal du studere i Canada i mer enn 6 måneder, må du ha et studentvisum. Det enkleste er å søke om visum på nett via www.cic.gc.ca. Les om prosessen her. Merk at det er et søknadsgebyr på 150 CAD, samt en avgift for biometrisk informasjon på 85 CAD per person.

Hvis du er norsk statsborger og skal studere i Canada i mindre enn 6 måneder trenger du ikke studentvisum, men turistvisum. Studenter som har turistvisum har ikke lov til å jobbe.

For å søke om studentvisum (Study Permit) trenger du:

Generell informasjon:

 • Behandlingstid er normalt fra 4-6 uker
 • Etter søknaden må du registrere såkalt biometrisk informasjon på en av Canadas ambassader. Innen 24 timer etter at du har sendt søknaden på nett og betalt biometriavgiften, så vil du få e-post om hvor du kan finne brevet du trenger for å registrere biometrisk informasjon. Du vil måtte ordne dette i egen person innen 30 dager, og det er viktig at du sjekker hvor du kan gjøre dette. I skrivende stund tilbyr den canadiske ambassaden i Oslo biometrisk registering to ganger per måned, og du må kontakte dem direkte for å avtale tid. Du finner informasjon og kontaktdetaljer her. Andre alternativer er ambassadene i Stockholm og London.
 • Du vil få tilsendt et elektronisk brev (på MyCIC) som du tar med deg når du reiser til Canada, Dette må du vise frem ved innreise til landet. Merk: Dette er ikke et  visum; visumet blir først utstedt etter ankomst i Canada. Les mer om prosessen etter søknad og før innreise.
 • Hvis du ønsker hjelp til visumsøknaden din kan du kontakte ambassaden i London for hjelp.

Om du ikke har fylt ut alle punkter vil søknaden bli returnert og du kan miste gebyret du har betalt.

Med studentvisum har du lov til å jobbe under studiene. Du kan jobbe på campus uten arbeidstillatelse. Utenfor campus kan du jobbe opptil 20 timer i uka i løpet av semestrene, og fulltid i feriene. Du kan også jobbe etter utdannelsen (dette gjelder ikke study abroad). Hvis du for eksempel studerer i 3 år, så kan du jobbe i 3 år etter etter fullført utdannelse.

Dersom du får problemer med visumsøknaden, kan du som UBC-student kontakte UBC direkte. Du finner informasjon om bl.a. visumspørsmål her. Du også kontakte oss i SONOR.

For mer informasjon vedrørende visum, ta en kikk på den canadiske ambassades hjemmeside.

Kontakt oss for gratis veiledning

Registrer deg her for gratis og uforpliktende veiledning.

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.