Tilbake til Praktisk Informasjon

Q&A: Australia, New Zealand og Singapore

Jeg ønsker mer informasjon om studier i Australia

Totalt har vi ti ulike universiteter i Australia, fordelt på flere forskjellige byer og delstater. Du kan se alle disse her: https://sonor.no/studere-i-australia/. Har du tenkt litt på hva det er du ønsker å studere, eventuelt hvor i Australia du ønsker å studere? Så kan jeg sende deg litt mer informasjon om dette til deg. Snakket du kanskje med noen av de australske universitetene på messa, som virket interessante?

Jeg ønsker mer informasjon om studier på New Zealand

På New Zealand har vi to samarbeidsuniversiteter, University of Auckland og Victoria University of Wellington. Disse tilbyr studier innenfor de fleste studieretninger. Har du noen tanker om hva det er du ønsker å studere? Så kan jeg sende deg relevant informasjon.

Jeg ønsker mer informasjon om studier i Singapore

I Singapore har vi ett samarbeidsuniversitet, James Cook University Singapore. De tilbyr i hovedsak fag innenfor businessrelaterte fag, turisme, miljø og psykologi. Er det noe av dette som er interessant for deg å studere?

Jeg ønsker mer informasjon om semester/årsstudium

De fleste universitetene vi samarbeider med i Australia, New Zealand og Singapore kan tilrettelegge for semester/årsstudium, enten det er rett etter videregående, etter forsvaret/friår, eller etter å ha tatt en bachelorgrad. Har du noen tanker om hva det er du ønsker å ta semester/årsstudium i? Det står også forslag til noen fag her: https://sonor.no/gap-year/

Jeg ønsker mer informasjon om bachelorgrader

Når er det du ønsker å starte studiene? Vet du hvilket fagområde du ønsker å studere?

Hvilket karaktersnitt er det du har fra videregående, og hvilken engelskkarakter?

Jeg ønsker mer informasjon om mastergrader

Har du tenkt litt på hvilken mastergrad det er du kunne ha tenkt deg? Og hvilken bachelorgrad er det du har tatt tidligere, eller planlegger å ta?

Jeg ønsker mer informasjon om hvor mye det koster å studere i utlandet

Kostnader varierer fra universitet til universitet, og grad til grad. Jeg kan sende deg litt mer spesifikk informasjon om dette når jeg vet mer om hva det er du ønsker å studere. Det er også en rekke universiteter som har egne stipender i tillegg til støtten man får fra Lånekassen.

Jeg ønsker mer informasjon om hvordan COVID-19 påvirker studiene mine

Pr dags dato (januar 2021) så er grensene til Australia eller New Zealand stengt, og vi vet enda ikke når de åpner. For studenter som ønsker å starte studiene i Australia eller New Zealand i 2021 så finnes det flere alternativer: enten å starte studiene online, for å så reise til studiestedet når grensenene åpner, eller å utsette studiestarten til du kan reise. Det å utsette studier gjør at du slipper å søke på nytt, og det pleier å være en enkel prosess. Du kan velge å utsette studiene flere ganger.

Grensene til Singapore er åpne, så det er mulig å studere der. Man må likevel forvente at det kan være annerledes sosialt og at noe vil være på nett, så hverdagen vil nok være annerledes enn før COVID-19.

Du har valgt:

Lukk

Få studieveiledning – helt gratis!

Visste du at universiteter i Storbritannia krever en akademisk referanse i søknaden din? Eller at ulike universiteter har forskjellige krav til språktester?

Det kan være vanskelig å finne ut hvilke krav som gjelder, og hvordan dine muligheter for å studere i utlandet er. Rådgiverne i Sonor har selv vært utenlandsstudenter, og svarer mer enn gjerne på spørsmål!

Registrer deg ved å fylle ut skjemaet, så tar en veileder kontakt med deg og hjelper deg å kartlegge mulighetene. Veiledningen er gratis og helt uforpliktende – og du kan spørre oss om alt du lurer på.
  • Kontaktdetaljer

  • Postadresse

  • Hvor har du hørt om SONOR?

  • Karakterer

  • Hva vil du studere?

  • Studiestart

    Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.