Tilbake til Praktisk Informasjon

Søknadsfrister for utenlandsstudier

Er du interessert i å søke studier i utlandet, men usikker på når søknadsfristene er? Det er ikke alltid like greit å holde oversikt, men dette kan vi hjelpe deg med.

Vi i SONOR samarbeider med en rekke universiteter som har rullerende opptak. Dette innebærer at din søknad blir vurdert så snart de har mottatt den.

Til tross for dette er det alltid enkelte spesielle søknadsfrister du må forholde deg til, og ikke minst en frist for deg selv med tanke på å ha god nok tid til alle dine forberedelser.

Under finner du datoer som er viktige for de universitetene SONOR samarbeider med. Merk deg at flere av disse datoene er anbefalte frister og at enkelte universiteter kan ha frister før dette. Det er derfor viktig at du registrerer deg for veiledning tidlig, slik at vi kan hjelpe deg med å finne de fristene som gjelder deg.

Storbritannia

Når du søker studier i Storbritannia søker du gjennom UCAS som er deres søknadssystem. Her kan du søke på opptil fem grader ved maksimalt fem universiteter. Ved søknad i UCAS er det tre frister du skal forholde deg til:

15. oktober:

Frist for søknader til Oxford og Cambridge, i tillegg til medisin-, tannlege- og veterinærstudier.

15. januar:

Dette er søknadsfristen for britiske søkere, men norske søkere anbefales også å søke før denne fristen. Det er hard konkurranse på flere universiteter og for å bli vurdert for de mest populære gradene må du søke før 15. januar.

30. juni:

For søkere med norsk statsborgerskap er det 30. juni som er absolutt siste frist for å søke studier i Storbritannia. Legg merke til at studiene blir fortløpende fylt opp fra 15. januar, så søk tidlig om du har sett deg ut en spesiell grad.

Australia og New Zealand

I Australia og New Zealand søker du direkte til universitetene og ikke gjennom en søknadsportal, noe som innebærer at universitetene setter egne frister. Vi anbefaler deg deg å søke senest tre måneder før studiestart. I Australia og New Zealand er det studiestart i februar (term 1) og juli (term 2). Noen få universiteter tilbyr oppstart på andre tidspunker. Registrer deg for veiledning for mer informasjon om søknadsfristene for disse.

Singapore

James Cook University i Singapore har oppstart tre ganger i året; februar, juni og oktober. Vi anbefaler å søke cirka tre måneder før planlagt studiestart.

USA

På lik linje som til Australia, New Zealand og Singapore søker du direkte til hvert enkelt universitet. Hvert universitet har egne søknadsfrister og flere universiteter har forskjellige frister for forskjellige fagområder, så er du usikker på hvilke frister som gjelder deg, ta kontakt med oss tidlig.

1. mai:

De fleste universitetene godtar søknader frem til 1. mai for oppstart i august, men vi anbefaler at du søker før påske.

1. november:

Ved våre amerikanske samarbeidsuniversiteter er det også mulig å starte i januar. Vi anbefaler at du søker før 1. november.

 

Kontakt oss for gratis veiledning

Registrer deg her for gratis og uforpliktende veiledning.

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
  • Kontaktdetaljer

  • Postadresse

  • Hvor har du hørt om SONOR?

  • Karakterer

  • Hva vil du studere?

  • Studiestart

    Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.