Tilbake til Praktisk Informasjon

Søknadsfrister for utenlandsstudier

Er du interessert i å søke studier i utlandet, men usikker på når søknadsfristene er? Det er ikke alltid like greit å holde oversikt, men dette kan vi hjelpe deg med. Vi i SONOR samarbeider med en rekke skoler som har rullerende opptak. Dette innebærer at din søknad kan bli vurdert fortløpende ettersom den kommer inn for vurdering. Uavhengig av dette er det alltid enkelte spesielle søknadsfrister du må forholde deg til, og ikke minst en frist for deg selv med tanke på å ha god nok tid til alle dine forberedelser.

I tabellen under finner du en rekke datoer som er viktige for de skoler vi her i SONOR samarbeider med. Merk deg at flere av disse datoene er anbefalte frister. Disse er satt for å sikre oss god nok tid til alle prosesser med og rundt din søknad. Husk at spesielle fag kan ha spesielle opptakskriterier og frister, så ta kontakt med oss her i SONOR for full oversikt.

Storbritannia

15. oktober:

Siste mulighet for søknader til Oxford og Cambridge, i tillegg til søknader for opptak på medisin, tannlege og veterinær.

15. januar/30. juni:

15.januar er søknadsfrist for britiske og EU-studenter, men norske søkere oppfordres til å søke innen denne fristen for å være sikret vurdering for de mest konkurranseutsatte skoleplassene. Merk at det er frist for internasjonale studenter den 30. juni, men at skoler som har ledig kapasitet kan ta imot studenter helt fram til studiestart.

Australia og New Zealand

15. desember:

Merk at dette er anbefalt frist for studiestart i semester 1 i Australia og New Zealand (februar).

15. mai:

Merk at dette er anbefalt frist for studiestart i semester 2 i Australia og New Zealand (juli).

USA

1. mai:

Anbefalt frist for semester 1 (august) .

1. november:

Ved våre amerikanske samarbeidsskoler er det også mulig å starte i januar, og for at du da skal rekke alle prosesser anbefaler vi at du søker innen 1. november.

Canada

15. januar

Dette er siste frist for søkere til UBC

Singapore

James Cook University i Singapore har oppstart tre ganger i året; februar, juni og oktober, og vi anbefaler å søke cirka tre måneder før aktuell oppstart.

Kontakt oss for gratis veiledning

Registrer deg her for gratis og uforpliktende veiledning.

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
  • Kontaktdetaljer

  • Postadresse

  • Hvor har du hørt om SONOR?

  • Karakterer

  • Hva vil du studere?

  • Studiestart

    Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.