Tilbake til Praktisk Informasjon

IELTS og TOEFL

IELTS og TOEFL er de vanligste språktestene, og de fleste engelskspråklige universitetet godtar begge, men det kan være lurt å dobbeltsjekke hvilken du burde ta ved å spørre din studieveileder i SONOR. Sett deg også inn i hvilken poengsum du trenger for å bestå kravet til universitetet og graden du søker på.

Her kan du lese om forskjeller og likheter mellom testene. Andre ting du kan vurdere når du skal velge test er beliggenhet, kostnader og ledige testdatoer. Husk å kartlegge mulige tester tidlig, og meld deg opp i god tid, da testene ofte fyller seg raskt opp.

IELTS-testen

IELTS står for International English Language Testing System, og er en britisk test. Det finnes to versjoner av denne testen, en akademisk versjon og en versjon for ”General Training”. Det er den akademiske versjonen du må ta når du skal bruke resultatet for å søke på et universitet, og det er denne versjonen som vanligvis tilbys i Norge.

IELTS tester evnen til å lytte til, lese, skrive og snakke engelsk. Du får en poengsum for hver av disse delene av testen, hvor 0 er den laveste summen og 9 er den høyeste. Det er vanlig at universiteter krever en total poengsum på 5,5 til 7, men dette varierer noe fra universitet til universitet og også fra fag til fag. Du må altså sette deg inn i hva som kreves på akkurat det studiet du ønsker deg inn på.

På denne siden finner du informasjon om pris, testsenter, testdatoer, registrering og råd om forberedelse til IELTS, og kontaktinformasjon ved spørsmål.

TOEFL-testen

TOEFL står for Test of English as a Foreign Language, og er en amerikansk test som også tester deg i evnen til å lytte, lese, skrive og snakke engelsk. Du kan oppnå en poengsum mellom 0 og 120 poeng. På hver del – lesing, lytting, snakking og skriving – kan du oppnå mellom 0 og 30 poeng. Disse legges så sammen for å finne den totale poengsummen.

På denne siden finner du informasjon om pris, testsenter, testdatoer, registrering og råd om forberedelse til TOEFL.

Kontakt oss for gratis veiledning

Registrer deg her for gratis og uforpliktende veiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
  • Kontaktdetaljer

  • Postadresse

  • Hvor har du hørt om SONOR?

  • Karakterer

  • Hva vil du studere?

  • Studiestart

    Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.