Tilbake til Praktisk Informasjon

Hvorfor studere i utlandet?

Gode grunner til å studere i utlandet

Det finnes flere gode grunner til å gjøre drømmen om utenlandsstudier til virkelighet, man hvorfor studere i utlandet?
Et studieopphold i utlandet vil gi deg erfaringer du ellers aldri ville ha fått. For mange blir det den mest minnerike perioden i studietiden.

Ett semester, et skoleår, eller kanskje hele utdannelsen? Uansett hvor lenge du vil være borte, finnes det mange gode argumenter til å gjøre drømmen om utenlandsstudier til virkelighet.

Du lærer språk

Muligheten til å lære deg et nytt språk, eller perfeksjonere et språk du allerede kjenner til, er stor. Fordi du er i kontakt med språket daglig, vil mange oppleve at språkkunnskapene forbedres kraftig, også i løpet av korte studieopphold i utlandet. Er det å lære språk noe av det viktigste med studieoppholdet? Med mindre språket du vil lære er engelsk, kan det være lurt å velge et land der engelskkunnskapen ikke er så høy. Det er, i følge mange utenlandsstudenter, den mest effektive måten å lære på.

Du har uante studiemuligheter

Utvalget av studiemuligheter utenfor Norges grenser er enormt. Det betyr med andre ord at hvis du ikke finnerdrømmestudiet her hjemme, kan det hende det finnes der ute et sted. Lånekassen gir støtte også til studieretninger som ikke finnes her til lands, så det er intet hinder. Enten du velger å ta hele eller deler av utdanningen i utlandet, vil det kunne by på andre faglige perspektiver enn hva du vil kunne få ved norske studiesteder.

Du blir mer attraktiv på jobbmarkedet

Undersøkelser viser at arbeidsgivere generelt er positive til unge arbeidstakere som har studert i utlandet. Det er både fordi de har behov for språkkompetansen, men også på grunn av de faglige kvalifikasjonene som disse studentene har med seg. I en stadig mer globalisert verden der mennesker, varer og tjenester beveger seg over landegrensene, vil både det offentlige og næringslivet ha et stort behov for internasjonal kompetanse. Et studieopphold i utlandet kan derfor være med på å gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet når den tid kommer.

NIFUs rapport sier at det å ta hele utdanning i utlandet gir gevinst på arbeidsmarkedet.

Spennende opplevelser og bekjentskaper

Det er ingen tvil om at det å studere i utlandet vil gi deg en helt unik opplevelse. Du vil oppleve kulturen på en helt annen måte enn ved kortere ferieturer, og du får bedre tid til å lære å bli kjent med menneskene og tradisjonene i landet du studerer. Utenlandsoppholdene fører derfor gjerne til stor utvikling på et personlig plan, så vel som på det faglige. Å komme til et fremmed land kan kanskje virke både skremmende og overveldende, men du vil utvilsomt ha mye igjen hvis du tar sjansen og følger drømmen din.

Kontakt oss for gratis veiledning

Registrer deg her for gratis og uforpliktende veiledning

Alt du trenger å vite om studier i utlandet på 25 minutter!

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
  • Kontaktdetaljer

  • Postadresse

  • Hvor har du hørt om SONOR?

  • Karakterer

  • Hva vil du studere?

  • Studiestart

    Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.