‹ Tilbake til Praktisk Informasjon

Generell informasjon

Siden vikingtiden har nordmenn flokket til Storbritannia – men den eneste skatten vi røver med oss hjem i dag er en solid, britisk utdanning.

Få steder rommer så mye historie, kultur og imponerende landskap som Storbritannia. Dette er ett land, men flere nasjoner. England, Wales, Skottland og Nord-Irland. Som forhenværende kolonimakt har Storbritannia sterke bånd til sine tidligere kolonier, og mange innflyttere gjør Storbritannia til et multikulturelt og multietnisk eventyr. Dette er tross alt landet som kan by på alt fra frityrstekt haggis til curryer som gir deg vann i munnen. De fargerike tradisjonene står i spennende kontrast til landets ledende posisjon innen musikk, mote og kunst. Tenk bare på de største britiske kjendisene, fra Shakespeare til the Beatles.

Småbyer og megabyer

For å føle på de tilsynelatende små, men egentlig enorme regionale forskjellene kan du velge mellom for eksempel Edinburgh i Skottland eller Bristol i England: Livlige storbyer, sydende av musikk, kultur, puber og butikker. Virkelig historiske omgivelser får du i Cambridge eller Glasgow. London har i århundrer vært verdens viktigste handelssentrum; i dag står flotte middelaldertårn blant ruvende stålkonstruksjoner, og binder sammen landets stolte historie med moderne storbyliv. Eller tiltrekkes du av maritime omgivelser og fantastisk kystlinje? Da kan Plymouth, Southampton og Portsmouth by på deilig sydlandsstemning.

Utdanning i verdensklasse

Nesten uansett hvor du reiser i dette landet kan du være sikker på å få en god utdanning. Britiske universiteter er globale ledere, og har i mange århundrer stått bak viktige teknologiske og kulturelle revolusjoner: TV ble først oppfunnet ved University of Strathclyde; fiberoptiske kabler oppfunnet ved University of Southampton gjorde internettet mulig. I dag leder britiske universiteter den globale klimakampen: Forskere ved University of Portsmouth har funnet et plastnedbrytende enzym og Northumbria University måler endringene i Arktis. Det er til og med et britisk universitet som vil sikre sjokoladens fremtid.

Britiske universiteter blant de mest ettertraktede i verden, og bredden i fagtilbudet er stor. Her har du gode muligheter for å spesialisere deg innenfor fagfelt som kanskje ikke er tilgjengelige her i Norge. Uansett hva du vil studere er sjansen stor for at drømmeuniversitetet ditt befinner seg nettopp her.

Det er flere faktorer som gjør at Storbritannia er et godt valg for utenlandsstudier. Utdanningssystemet er nokså likt det vi er vant til her i Norge, i tillegg er det verken dyrt eller vanskelig å reise hjem en tur i løpet av studietiden. Britisk kultur og historie er tett knyttet opp mot den norske, noe som gjør at der lett å føle seg hjemme her.

Når du endelig har bestemt deg for hvor du vil, velger du samtidig det som vil bli ditt Storbritannia. Forbered deg på å bli lenge, for stedet der du føler deg hjemme er det vanskelig å reise fra!

 

Les mer om våre partnere i Storbritannia:

Ønsker du ytterligere informasjon om våre partnere i Storbritannia kan du lese mer om de i menyen på toppen. Ta kontakt en av våre veiledere i dag. Her får du kyndig og gratis hjelp til å optimalisere din søknad for studier i Storbritannia.

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt: