Tilbake til Praktisk Informasjon

Fem gode grunner til å studere i utlandet

Er du en av de som har hatt lyst til å studere i utlandet, men du har ikke helt turt å ta steget? Fortvil ikke – her kommer SONOR sine fem beste grunner til å studere i utlandet!

 1. Du vil bli god i engelsk

Tro det eller ei – du snakker egentlig bra engelsk selv om det ikke alltid føles sånn, du trenger bare litt øving. For hva var det kjøttdeig heter på engelsk igjen? Det er ikke alltid like lett å huske når personen i kassa har enda dårligere tid enn deg.

Det finnes ingen bedre måte å lære et språk på enn å være i et land hvor de snakker språket. Fordi du må snakke språket hver dag hele tiden vil du fort gå fra å være god i engelsk til å bli flytende. De første ukene er slitsomme og du kommer til å synes det er vanskelig, men det går heldigvis fort over. Plutselig er ikke hjernen din minced meat lenger.

 1. Du har flere studiemuligheter

I Norge har vi ti universiteter, i Storbritannia har de ca. 110 universiteter og i USA har de over 4000 colleges. Vi i SONOR har samarbeid med over seksti universiteter alene! Det betyr at hvis du ikke finner drømmestudiet i Norge, vil du garantert finne det i utlandet. Best av alt? Du får støtte av Lånekassen til å følge drømmen din!

Her er noen av våre favoritter:

Og vi har mange andre muligheter – spør, vi har det ganske sikkert!

 1. Du blir mer attraktiv på jobbmarkedet

Det at du turte å dra til utlandet sier mye om deg som person som arbeidsgivere setter stor pris på:

 • Du liker utfordringer
 • Du er lærevillig
 • Du har fleksibilitet
 • Du er uredd

NIFU skrev nylig en rapport som viser at de som har studert hele graden sin i utlandet får mer relevante jobber og høyere lønn når de kommer tilbake til Norge.

I en hverdag hvor stadig mer av jobben består av å snakke med mennesker i andre land er det en stor fordel å kunne snakke engelsk flytende. Har du kunnskap om small talk og kulturen hvor du kommer fra, så er du på et helt annet nivå enn kollegaene dine som har jobbet i Norge.

 1. Venner for livet

Alle vi som jobber i SONOR har studert i utlandet, og det er ingen tvil om at det har vært en opplevelse for livet! Vi har venner spredt utover hele verden, fra Costa Rica, via Tyskland til Japan. Og i Australia har vi alle en sofa som alltid står klar til oss for å sove på.

Å studere i utlandet gir deg opplevelser med mennesker du aldri ellers ville ha truffet – og det er kanskje i utlandet du finner din beste venn her i verden? Eller kanskje livspartner? Du vet aldri!

 1. Økt selvstendighet

Det er en ting å flytte noen timer unna barndomshjemmet, det er en annen ting å flytte til et annet land. Studerer du i utlandet kan du ikke reise hjem for å få vasket klær eller få søndagsmiddag av mamma og pappa. Til gjengjeld får du så mye annet – du får evnen til å stå på egne ben. Du blir tatt på alvor som voksen fra dag en, og blir ikke sett på som dine foreldres barn.

Etter noen uker du proff på å lage egen mat, vaske klær og lage budsjett – og holde det! Og det er en kunnskap du kan bare få ved å gjøre det, ikke ved at mamma og pappa sitter ved kjøkkenbordet og forklarer.

Og du – trives du ikke med all selvstendigheten er det lov til å avslutte studiene og reise hjem igjen.

Registrer deg for gratis studieveiledning

Lyst på enda flere grunner til å flytte til et annet land? Thomas forteller om sine ti beste grunner til å studere i utlandet!

Du har valgt:

Lukk

Få studieveiledning – helt gratis!

Visste du at universiteter i Storbritannia krever en akademisk referanse i søknaden din? Eller at ulike universiteter har forskjellige krav til språktester?

Det kan være vanskelig å finne ut hvilke krav som gjelder, og hvordan dine muligheter for å studere i utlandet er. Rådgiverne i Sonor har selv vært utenlandsstudenter, og svarer mer enn gjerne på spørsmål!

Registrer deg ved å fylle ut skjemaet, så tar en veileder kontakt med deg og hjelper deg å kartlegge mulighetene. Veiledningen er gratis og helt uforpliktende – og du kan spørre oss om alt du lurer på.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.