Tilbake til Praktisk Informasjon

American College of Norway (ACN) – Praktisk informasjon

Drømmer du om å studere i USA, men er ikke sikker på hvor og er ikke helt klar for å dra hjemmefra? Er du litt usikker på hvordan det amerikanske skolesystemet og søknadsprosessen fungerer? Vil du ha et år til å forbedre engelskkunnskapene dine samt forberede reisen ‘over dammen”? The American College of Norway tilbyr hjelp til alt dette og mye mer!

Et lite stykke USA i Norge

Studiene som gir deg mulighet til å studere ved universitet i USA finnes her i Norge!  The American College of Norway (ACN) er en norsk skole med et amerikansk-norsk miljø. Ett år ved skolen tilsvarer det første året ved et amerikansk universitet. Studentene får støtte av lånekassen til skoleåret i Norge og videre til hele bachelorgraden i USA. Samme hvor i USA du vil studere så kan American College hjelpe deg. ACN assisterer med søknadsprosessen til amerikanske skoler. De tilbyr “freshman year” i et trygt samt spennende miljø, og skoleåret gir en myk overgang til amerikansk skolehverdag. Valgene er mange, om du vil til L.A., New  York, Chicago, Boston, Miami, eller hvilken som helst annen amerikansk by, så det er godt å få hjelp og veiledning.

En myk overgang

For å hjelpe studentene bli kjent med det amerikanske skolesystemet er all undervisning på engelsk, av amerikanske professorer. Professorene har stor forståelse for studentenes unike stilling og vil lære dem alt om den amerikanske studenthverdagen. Circa 80% av studentene er norske, mens resten er amerikanere eller fra andre land.

Skolen har et relativt lite og hyggelig miljø på rundt 50 – 70 elever så, studentene og professorene kan ha mye ”one-on-one interaction.”  Krista Lauritzen rektor ved The American College of Norway sier: «Det har noe med intimiteten og den faglige oppfølgingen å gjøre.» Alt handler om å hjelpe studentene å oppfylle drømmen om å studere i USA. Dette oppnås ved å hjelpe dem med språkutvikling, lære dem om det amerikanske utdanningssystemet, og å gjøre hva de kan for å hjelpe studentene til USA.

De hjelper også studentene til å finne ut hva de vil studere og hvor. Med dette kommer søknadsprosessen, noe mange syntes er litt skummelt og forvirrende. «Mange lar seg skremme av den omfattende søknaden amerikanske universiteter krever at man fyller ut. Det er mye man ikke vet, som må være i orden» sier den amerikanske rektoren. «I tillegg til at du kan ta alle fagene det første året i USA tilbyr, hjelper vi deg med alt det praktiske – fra å fylle ut søknaden, til å forberede deg på hva som venter ved et amerikansk universitet.»

God kjennskap til studier i USA

Alle skolens ansatte har stor kunnskap innenfor det amerikanske skolesystemet og hjelper studenter med å finne hvilken universitet eller college de vil studere ved. De hjelper også med avgjørelser vedrørende hovedfag og studieretninger. Å hjelpe studentene komme seg ut og oppleve det å studere i utlandet er det ingen tvil om at skolen bestreber seg på.

Krista Lauritzen er fra Minnesota, USA, og var selv utvekslingsstudent i Norge. Den gang var det å studere i Trondheim hennes drøm og nå jobber hun med å hjelpe flere studenter oppleve drømmen om å studere på andre siden av dammen.

Opplev hva alle snakker om! Studer ved ACN og oppfyll drømmen om studiene i USA!

Møt ACN på sosiale media: InstagramFacebookYouTube og Twitter.

Lurer du på noe om å studere hos oss? Ta kontakt, så hjelper vi deg så fort vi kan: info@americancollege.no

Du har valgt:

Lukk

Få studieveiledning – helt gratis!

Visste du at universiteter i Storbritannia krever en akademisk referanse i søknaden din? Eller at ulike universiteter har forskjellige krav til språktester?

Det kan være vanskelig å finne ut hvilke krav som gjelder, og hvordan dine muligheter for å studere i utlandet er. Rådgiverne i Sonor har selv vært utenlandsstudenter, og svarer mer enn gjerne på spørsmål!

Registrer deg ved å fylle ut skjemaet, så tar en veileder kontakt med deg og hjelper deg å kartlegge mulighetene. Veiledningen er gratis og helt uforpliktende – og du kan spørre oss om alt du lurer på.
  • Kontaktdetaljer

  • Postadresse

  • Hvor har du hørt om SONOR?

  • Karakterer

  • Hva vil du studere?

  • Studiestart

    Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.