Spørsmål og svar

Hvordan søke studentvisum til Australia?

For å søke studentvisum til Australia kan du følge denne guiden. Ta kontakt med din veileder i SONOR for å komme i gang!

Hva er opptakskravene ved universitet i Australia?

Det er ikke et gitt svar på dette spørsmålet. Australske universitet vurderer norske søkere på samme måte som du blir vurdert i forhold til opptak ved norske universitet og høyskoler, via en vurdering av dine fag og karakterer. På generelt grunnlag starter vurderingen av norske studenter på et snitt på rundt 3.5 eller bedre fra videregående skolen. MERK: Australske skoler gir ikke tilleggspoeng for realfag, alder etc, de regner kun ditt rene karaktersnitt ut fra karakterene dine.

Som for bachelorgrader vil det variere litt  fra skole til skolen og grad til grad hva kravene vil være. Generelt sett starter vurderingen av søkere med karaktersnitt på C eller bedre fra din bachelor.

Hva koster det å studere i Australia?

Hva en skole koster avhenger av mange faktorer slik som lengde på studiet, mengde laboratorietimer, ekskursjoner etc. Generelt sett så vil et studieår i Australia starte på rundt AUD 20.000 og kunne gå opp til 39.000 AUD. Alle skolene SONOR samarbeider med er støttet av Lånekassen. Se satsene for lån og stipend her. Merk deg at tre av disse skolene er på Lånekassens tilleggsstipendsliste. Ved disse vil du ved opptak kvalifisere til ekstra stipend. Disse skolene er:

Når er studiestart i Australia?

Som student kan man stort sett velge om man vil starte sine studier enten i juli (semester 2) eller februar/mars (semester 1). Bond University og Griffith University skiller seg litt fra dette. Skolene deler året inn i trimester og ikke semester. Ved Bond er det dermed oppstart i januar, mai og september. Ved Griffith starter studiene opp i februar, juli og oktober. Merk at selv om vi starter skoleåret vårt i august hvert år, så er hovedoppstarten for studier down under i februar hvert år. Det er en rekke fag som kun har studiestart i dette semesteret. Ta kontakt med en veileder i Study Outside Norway (SONOR) for å kartlegge dine videre muligheter.

Hvordan kan jeg søke på studier i Australia?

SONORs veiledere tilbyr søknadshjelp og har utarbeider egne søknadsguider til hvert av våre samarbeidsuniversiteter, så ta kontakt for hjelp til å komme i gang med søknaden.

Hvor kan jeg studere i Australia?

SONOR samarbeider med universiteter i ulike deler av landet, og hvert område har sitt særpreg og byr på unike opplevelser for deg som student:

Western Australia
Delstaten Western Australia ligger sørvest i Australia. Området bry på varierte natur, kritthvite strender, vingårder, det vakre korallrevet Ningaloo Reef, samt byen Perth. Til tross for å være beryktet som verdens mest isolerte storby har Perth alt en storby kan by på: milevis med strender og perfekte surfeforhold!
I Perth i Western Australia kan du studere ved University of Western Australia. Universitetet er medlem av Group of Eight og er et av Australias høyest rangerte universiteter.

Victoria
Dette er den sørligste delstaten i Australia. Her finner du La Trobe University og University of Melbourne. Sistnevnte er rangert som det beste i Australia og er også del av Group of Eight. Melbourne er delstatens største by og er ansett for å være Australias kulturelle hovedstad med et yrende miljø for film, kunst og design. Byen store idrettsarrangement som Australia Open og har i tillegg et kulinarisk tilbud av det sjeldne.
I Victoria vil du oppleve et temperert klima, med varme somre og milde vintre. Dette er området i Australia hvor du får oppleve alle årstider. Ønsker du deg ut av storbyen har delstaten en rekke attraksjoner og naturopplevelser å by på. Great Ocean Road og «de tolv apostler» er et must for deg som skal studere i Victoria!

New South Wales
Denne delstaten er Australias mest folkerike. Her er klimaet temperert, med varme somre og milde vintre. New South Wales huser landets desidert mest kjente by, nemlig Sydney! Her finner du store olympiske arenaer, Sydney Opera House, Bondi Beach, samt to av SONORs samarbeidsuniversiteter: University of New South Wales, som også er medlem av Group of Eight, og University of Technology Sydney.
I delstatens tredje største by, Wollongong, kan du studere ved University of Wollongong. I denne byen kan du oppleve sandstrender, regnskog, laguner og et laidback liv. Samtidig som Sydney er bare et steinkast unna.

Queensland
Queensland er kjent som solskinnsstaten og er, i tillegg til Sydney, den mest kjente og populære feriedestinasjonen i Australia. Her finner du milevis av kritthvite strender, korralrev og tropiske øyer. Forholdene ligger særlig godt til rette for både snorkling, surfing og dykking. Dette er en drømmeplass for vitnerbleke nordmenn!
I delstaten ligger tre av SONORs samarbeidsuniversiteter: I sør ligger Griffith University og Bond University. Skolene har campus både i delstatens hovedstad Brisbane og i surfeparadiset Gold Coast. Nord i delstaten ligger James Cook University. Dette universitetet har sine campus i Townsville og Cairns. Dette er byer på størrelse med Trondheim og Stavanger, og her «på bygda» kommer du tett innpå den australske livsstilen. Med et tropisk klima, Great Barrier Reef og eksotiske omgivelser byr området på noe helt unikt!

Flere spørsmål i kategorien Australia

Du har valgt:

Lukk

Få studieveiledning – helt gratis!

Visste du at universiteter i Storbritannia krever en akademisk referanse i søknaden din? Eller at ulike universiteter har forskjellige krav til språktester?

Det kan være vanskelig å finne ut hvilke krav som gjelder, og hvordan dine muligheter for å studere i utlandet er. Rådgiverne i Sonor har selv vært utenlandsstudenter, og svarer mer enn gjerne på spørsmål!

Registrer deg ved å fylle ut skjemaet, så tar en veileder kontakt med deg og hjelper deg å kartlegge mulighetene. Veiledningen er gratis og helt uforpliktende – og du kan spørre oss om alt du lurer på.
  • Kontaktdetaljer

  • Postadresse

  • Hvor har du hørt om SONOR?

  • Karakterer

  • Hva vil du studere?

  • Studiestart

    Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.