California State University San Marcos

Navn: Snorre Hepsø

Alder: 26

Hvor studerte du?
California State University San Marcos (CSUSM)

Hva studerte du?
Specialized MBA, with Advanced Study in International Business

Dette er Snorre sine opplevelser ved California State University San Marcos:

Jeg bor for tiden i Irvine, Orange County, hvor jeg arbeider hjemmefra for Scylla Microgrid Corporation. Som et resultat av et internship jeg gjorde med Scylla, som en del av Mastergrad programmet ved CSUSM, var jeg såpass heldig å bli tilbudt en stilling som Research Analyst. Dette tilbudet godtok jeg med glede, og det har ført meg inn i en industry jeg aldri hadde trodd jeg kom til å arbeide i. Det har vært både overveldende og spennende, og jeg trives veldig.

Jeg har alltid hatt et ønske om å studere i utlandet, og da spesielt i New York eller Los Angeles, så når muligheten bydde seg for å studere i nærheten av LA, så måtte jeg bare dra. Det er så mye andre land har å tilby oss international studere, være seg kulturelle opplevelser, få nye venner fra hele verden (jeg har blitt venner med folk fra Mexico, Sør-Korea, Japan, Kina, Vietnam, Frankrike, m.m.), eller simpelthen fordi California har sol og fint vær hele året.

Hva er dine erfaringer med å studere i utlandet?

Litt om meg:
Jeg har en Bachelorgrad i Økonomi og Administrasjon fra NLA Staffeldts i Oslo, Norge, hvor jeg har bodd fem år av livet mitt. Her har jeg arbeidet med markedsføring og vært IT kundekonsulent før muligheten til å reise til California bydde seg. Jeg har alltid hatt lyst til å videreutdanne meg og fullføre en Mastergrad innen Økonomi og Administrasjon, og valget falt naturlig på International Business slik at jeg kunne relatere det til det Europeiske markedet ved endt studie og retur tilbake til det Norske jobbmarkedet.

Hvorfor CSUSM:
Jeg valgte å studere ved California State University San Marcos på bakgrunn av beliggenhet, en veldig inkluderende skole og at de fleste som velger å gjennomføre Mastergraden sin her er over 25 år.

Jeg husker godt hvor nærvøs og spent jeg var første skoledag ved CSUSM. Det gikk fort over, hvor ett hardt Master program ble til hektiske dager fylt med studering. Mine klassekamerater og jeg brukte mye tid på Kellogg biblioteket, som ligger på CSUSM Campus. Utenom å studere så dro vi ofte på gåturer i åsene ved CSUSM, kanoturer ved Carlsbad Lagoon, strandtur til Oceanside (tilrettelagt surfing, waterboarding, volleyball, m.m.), fester i downtown San Diego og ikke minst snorkling i La Jolla.

Fortell hva du har gjort etter endte studier, og hvordan har studiene satt deg i posisjon til å lykkes?

Det å bli uteksaminert ved CSUSM har vært både vemodig og gøy. Jeg ble tilbud en stilling hos Scylla Microgrid some Research Analyst. Noe jeg er veldig stolt av med tanke på hvor tungt 2020 har vært for oss alle. Scylla er et Amerikansk selskap som har en rekke prosjekter for utvikling og operasjon av kommersiell fornybar energi basert microgrids. Det å ha mulighet til å arbeide med fornybar energi og microgrids har vært spennende, og det er mye nytt og interessant som skjer i denne industrien for tiden.

Alumni Wisdom: Del noen erfaringer du ønsker å dele med andre fra studietiden din.

Mitt råd er veldig enkelt – har du mulighet til å studere i utlandet, så gjør det! Det er en unik mulighet og man får ett bredere perspektiv på livet.

Topp Fem Tips:

  1. Om du ikke skal bo på campus, så må du mest sannsynlig ha tilgang til bil. Anbefaler deg å finne ut av dette før du ankommer California.
  2. Studietiden går ekstremt fort, så ta deg tid til å gjøre gøyale aktiviteter før det er for sent.
  3. Ta del i og opplev den lokal kulturen.
  4. Ha en “Ja”-mentalitet og prøv nye ting. Amerikanere er ganske imøtekommende og det er ofte man blir invitert til forskjellige ting.
  5. Noe jeg savnet veldig var Skandinavisk godteri (haha!). Hvis du skal være i utlandet lenge, så anbefaler jeg deg å ta med favoritt godteriet ditt.