Leeds Beckett University

Navn: Anna Markusson

Alder: 27

Hvor studerte du?
Leeds Beckett University

Hva studerte du?
Master i klinisk ernæring

Dette er Anna sine opplevelser ved Leeds Beckett University:

Jeg ønsket å studere i utlandet for å oppleve noe nyt, på egenhånd. Ettersom jeg er halvt norsk og halvt fransk, har jeg alltid lurt på hvor jeg vil bosette meg. Jeg tenkte å oppleve å bo i et annet land ville være en god erfaring og gi meg perspektiv, gi meg svar. Dessuten har jeg har alltid hatt et ønske om å flytte til England ettersom jeg er fasinert av kulturen her, men også for å lære språket helt flytende og akademisk.

Jeg fikk mye god hjelp og støtte fra SONOR, bade når det gjelder det administrative, men også det sosiale. Når jeg først kom til Leeds kjente jeg ingen, og SONOR hjalp meg å føle meg mindre alene ved å sette meg i kontakt med andre norske studenter.

Hva er dine erfaringer med å studere i utlandet?

Til å starte med så jeg denne opplevelsen kun som et lite eventyr. Lite visste jeg hvor glad jeg skulle bli i England. Nå føles England som hjemme, så jeg er slettes ikke blitt klokere på hvor jeg vil bo! Men jeg har lært man kan føle seg hjemme flere steder, og man kan føle seg hjemme ingen steder noen ganger. Poenget er at det er helt greit, og det er bare en del av å være multikulturell som man må akseptere 🙂

Det å flytte til England helt alene var veldig skummelt i starten, men jeg er så glad jeg gikk ut av min komfortsone. Jeg har vokst så mye som person, og blitt kjent med en ny versjon av megselv her i England. Det er morsomt å oppleve hvor mye man tilpasser seg sin kultur og tenker at det er «meg», men så endrer man seg fort igjen under nye omstendigheter. Jeg var for eksempel veldig dårlig på «Small talk», og nå synes jeg det er så gøy å snakke med folk på butikken og være sosial!

Jeg har også fått så utrolig mange gode venner for livet her i England. Jeg kunne ikke anbefalt å prøve å bo i et annet land noe sterkere.

Fortell hva du har gjort etter endte studier, og hvordan har studiene satt deg i posisjon til å lykkes?

Etter å ha vært student i 8 år, er jeg edelig klar for jobblivet med faste rutiner og mer ansvar. Ernæring er et veldig populært tema som gjør at jeg har vært heldig å få flere jobb muligheter, særlig under en pandemi. Nå har jeg to jobber som ernæringsfysiolog.

Alumni Wisdom: Del noen erfaringer du ønsker å dele med andre fra studietiden din.

Ikke vær redd for å gå ut av din komfortsone. Min far sa til meg noen år tilbake “Du angrer mer på de tingene du ikke gjør enn de tingene du gjør». Så det er vel mitt råd… Prøv det ut! Og husk at du alltid kan gå tilbake, og at da har du i alle fall prøvd!