Santa Barbara City College

Navn: Jennie Martine Sundgot

Alder: 25

Hvor studerte du?
Santa Barbara City College

Hva studerte du?
Internasjonal Business og Markedsføring

Dette er Jennie Martine sine opplevelser ved Santa Barbara City College:

Jeg ville gjøre noe litt annerledes enn alle andre. De aller fleste fra min hjemby valgte å studere i Norge, men jeg visste at om jeg skulle skille meg ut i jobb markedet, så må jeg reise til utlandet for å få andre erfaringer og utfordringer en norsk student ikke ville fått. Det er veldig positivt å utfordrere seg selv til å reise til et helt nytt land, helt alene. Du blir et annet menneske, du blir ett bedre menneske.

Hva er dine erfaringer med å studere i utlandet?

Jeg er oppvokst i Ålesund og ble uteksaminert fra Ålesund Videregående in 2014. Jeg var ikke særlig god på skolen, da jeg hadde vanskeligheter for å konsentrere meg, finne interesse i fagene, og komme overens med lærerne. Selv om jeg ikke var den beste i klassen, var jeg den med høyest ambisjoner. Jeg dag-drømte om å gjøre noe ingen visste jeg kunne få til, og det innebar å vende nesen utenfor Norge og gjøre noe litt annerledes. 

Santa Barbara City College har hatt en utenkelig positiv effekt på meg som menneske og mitt liv. Så langt, har jeg oppnådd alle drømmer og mål jeg satt for meg selv for 7 år siden. Gjennom fagene jeg tok, lærerne jeg snakket med, og studenter jeg ble kjent med, fant jeg ut at jeg ville studere business og entreprenørskap da jeg skulle starte min bachelor grad. Selv om jeg hovedsakelig studerte internasjonal business og markedsføring, gav Santa Barbara City College meg muligheten til å eksperimentere med andre fag, som Kriminologi, Computer Science, Psychology og Ledelse. 

Når jeg reflektere over mine beste minner ved Santa Barbara City College, så var det først og frem lærerene som gjorde et ekstra godt inntrykk på meg. Dette er mennesker som har stor

lidenskap for yrket sitt og fagene de underviser i. Ved siden av skolen og lekser, brukte jeg lange dager på stranden, jeg reise til San Fransciso og Los Angeles i helgene, jeg hiket og surfet, og opplevde hva det vil si og bo i et paradis.

Fortell hva du har gjort etter endte studier, og hvordan har studiene satt deg i posisjon til å lykkes?

Siden jeg ble uteksaminert fra Santa Barbara City College in 2015 og 2017, har jeg tatt en bachelor grad in business og entreprenørskap, jeg har jobbet i et av Santa Barbara’s største tech selskaper, og jeg har tatt en master grad i Technology Management. Da dette har vært en fantastisk opplevelse og jeg er stolt av alt jeg har fått til, har det ikke vært en dans på roser. Det ikke lett å flytte til et nytt land med ny kultur. Det krever tålmodighet og et åpent sinn. Jeg har hatt flere internships gjennom de siste årene som har vært feil i forhold til hva jeg ønsker å gjøre med min karriere, men foruten denne erfaringen, vill jeg ikke stått her i dag med en soleklar ide på hva jeg ønsker å gjøre videre.

Alumni Wisdom: Del noen erfaringer du ønsker å dele med andre fra studietiden din.

Mitt råd til norske studenter som ønsker å studere i utlandet er å ikke være redd for å drømme stort. Jeg anbefaler alle å tørre å bevege seg utenfor sin egen komfortsone, og selv når det er vanskelig og man ønsker å gi opp, kjemp deg gjennom det. Erfaringen du sitter igjen med, vil endre ditt perspektiv på verden, og du er har en bedre ide om hva du ønsker å gjøre resten av livet. Mange dører åpner seg (ingen dører lukkes).